NFM: kivonták az új metrókocsikat a forgalomból, a BKV szerint már jövő héten visszatérhetnek

felújított metrószerelvény M3 metró metro BKK BKV Tarlós István főpolgármester közlekedés tömegközlekedés
Forgalomba áll az első felújított metrószerelvény az M3-as vonalon. Tarlós István főpolgármester. 2017.03.20.
Vágólapra másolva!
A sorozatos meghibásodások miatt döntés született: kivonják a forgalomból a 3-as metró vonalán a felújított szerelvényeket. Ezzel egy időben típusengedély felülvizsgálati eljárás is indul. Mindez azt jelenti, hogy további intézkedésig nem járnak az orosz Metrowagonmash által korszerűsített kocsik. A BKV is reagált a fejleményekre, közleményükben azt írták: az átvizsgálás után az első, felújított szerelvény már jövő héten közlekedhet. 
Vágólapra másolva!

A közlekedési hatóság a meghibásodások miatt típusengedély felülvizsgálati eljárást indít, ezzel egyidejűleg a felújított metrókocsik forgalomba adását további intézkedésig megtiltja - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az Origónak küldött közleményben.

Az NFM azt is írta, hogy „a tényállás tisztázása folyamatban van, további információkra pedig a későbbiekben lehet számítani”.

Egyelőre nem közlekedik Fotó: Polyák Attila - Origo

Az orosz Metrowagonmash által modernizált kocsik először idén március végén álltak forgalomba. Eddig hat teljes szerelvény felújítása történt meg. A cég összesen 222 kocsi felújítását vállalta, mintegy 70 milliárd forintért.

BKV: már a jövő héten visszatérhetnek az új metrók

Az NFM után a BKV is reagált a fejleményekre, a közlekedési vállalat közleménye arról számolt be, hogy megkezdték a felújított szerelvények forgalomból történő átmeneti kivonását, amelyet soron kívüli átvizsgálás követ.

Az ígérték, hogy a fennálló hiányosságokat meg fogják szüntetni, az ellenőrzés pedig teljes körű lesz, kiterjed a

az egyes berendezésekre és alkatrészekre, a műszaki, illetve forgalmi személyzet beavatkozásaira és a funkcionális működésekre is.

A társaság jelezte, hogy a vizsgálatoknak az elvégzésére szerelvényenként várhatóan 4-8 napra lesz szükség, vagyis

A BKV elnézést kér az okozott kellemetlenségekért.