Brüsszelben még a kerítés lebontását ígérte Botka László

Botka László Szeged polgármestere miniszterelnök-jelölt  polgármester politikus MSZP
Budapest, 2017. május 1. Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP miniszterelnök-jelöltje beszédet mond pártja majálisán a Városligetben 2017. május 1-jén. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Botka László felszólította a kormányt, hogy az kezdjen tárgyalásokat az unió illetékeseivel arról, hogy a magyar határvadászok az egységes uniós határvédelmi szervezet részei lehessenek. Szerinte a kerítésnek állnia kell, amíg a magyarok félnek. Korábban még nem ezt mondta, most viszont elkezdett össze-vissza magyarázkodni. 
Vágólapra másolva!

Addig ezt a kerítést senki sem bonthatja el, amíg a magyar emberek többsége nem érzi magát biztonságban az otthonában - ezt mondta Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályának szegedi ünnepségén, kedden.

- mondta Botka László.

Botka László kijelentette: az Orbán-kormány és az unió a felelős azért, hogy a magyar emberek félnek. Az Európai Unió pedig felelőtlen volt, mert képtelen volt megvédeni a határait - mondta. Hozzátette azt is, hogy szerinte az uniót és így a magyar embereket is veszélyeztette az, hogy az Orbán-kormány a menekültválság kirobbanása után több mint 200 ezer embert juttatott ellenőrzés nélkül a nyugati határra.

Botka László Forrás: MTI/Mohai Balázs

De Botka szerint a menekültválságra a megoldás csak közös, uniós lehet. Ezért minden olyan politika, mely gyengíti az unió hatékony fellépését, kártékony és veszélyes, veszélyezteti az uniós polgárok, köztük a magyarok biztonságát - fogalmazott.

Botka ezért felszólította a kormányt, hogy az kezdjen tárgyalásokat az unió illetékeseivel arról, hogy a magyar határvadászok az egységes uniós határvédelmi szervezet részei lehessenek.

Botka László véleménye tehát teljes fordulaton ment át az elmúlt hetekben. Korábban ugyanis még azt hangoztatta, hogy a kerítést le kell bontani. Abban viszont nem változott az álláspontja, hogy közös, európai határvédelmet sürget, ami ugye nem is létezik, tehát tulajdonképpen semmilyen határvédelmet nem akar. Ez viszont tökéletesen egybecseng azzal, amit Soros György milliárdos hangoztat, azaz, hogy valójában ne legyen semmilyen működő európai határvédelem.