UNICEF jelentés a gyermekszegénységről

Unicef, gyermekszegénység
Vágólapra másolva!
A magasabb jövedelmű országokban sem automatikus a gyerekek anyagi biztonsága, az UNICEF aktuális jelentése szerint ott is minden ötödik gyermek relatív jövedelmi szegénységben él és átlagosan minden nyolcadik gyermek táplálkozása nem megoldott.
Vágólapra másolva!

A magasabb jövedelmek nem vezetnek automatikusan jobb eredményre minden gyermek számára, és még növelhetik is az egyenlőtlenségeket, mondta a jelentéshez kapcsolódóan.Sarah Cook, az UNICEF Innocenti igazgatója.

Az igazgató szerint a kormányoknak minden országban lépéseket kell tenniük a különbségek csökkentése érdekében, és hogy a gyermekeket érintő fenntartható fejlesztési célok teljesítésében előrelépés történjen.

A 41 ország rangsorát tartalmazó összefoglaló táblázat szerint azok az országok (a skandináv országok, Németország és Svájc) teljesítenek jól, amelyek amúgy is élen járnak a fejlesztési programokban, és kevésbé jó eredményeket mutatnak a csoport alacsonyabb jövedelmű országai, mint például Románia, Bulgária és Chile.

Magyarország, az összefoglaló táblázat tanúsága szerint, a 41 európai uniós és OECD tagállam közül a 32. helyet foglalja el, azaz az országok alsó harmadában végzett.