Áder a béke fontosságáról beszélt Csíksomlyón

Áder János; Herczegh Anita; Áder János a Csíksomlyói Búcsún, köztársasági elnök, államfő
Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a csíksomlyói búcsún 2017. június 3-án
Vágólapra másolva!
Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita idén is részt vett a csíksomlyói búcsún. Az államfő a szentmise után tett nyilatkozatában a béke fontosságára hívta fel a figyelmet.
Vágólapra másolva!
Forrás: Csudai Sándor - Origo

A megbékélés fontosságát hangsúlyozta a csíksomlyói búcsún részt vevő Áder János az ott megtartott szentmise utáni sajtónyilatkozatában. A köztársasági elnök arról beszélt, hogy a Veres András püspök által celebrált prédikáció a békét állította a központba, hogy

meg kell békülni önmagunkkal, békét kell teremteni a családokban, a közösségekben, a városokban és az országokban is.

Az államfő a reményét fejezte ki, hogy az üzenetet minél többen meghallják majd.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a csíksomlyói búcsún 2017. június 3-án Forrás: MTI/Veres Nándor

Áder János emlékeztetet arra, hogy öt éve - mióta betölti a köztársasági elnöki tisztséget - visszajáró zarándoka a csíksomlyói búcsúnak. Megjegyezte, hogy valamennyi alkalommal ugyanazt az élményt kapta. "A búcsú vélhetően 450 éve üzeni ugyanazt, hogy őrizzük meg hitünket, őrizzük meg együvé tartozásunkat, és őrizzük meg azt a közösségi élményt, amit a szentmise mindannyiunk számára jelentett az elmúlt években és jelent ma is" - emelte ki.

Forrás: Csudai Sándor - Origo

A köztársasági elnök az együvé tartozás jelének nevezte, hogy idén is százezrek zarándokoltak Csíksomlyóra, nemcsak Erdélyből és a Kárpát-medencéből, hanem egész Európából és más földrészekről is.

Forrás: Csudai Sándor - Origo