Metrópánik: 800 milliót követel a BKV

felújított metrószerelvény M3 metró metro BKK BKV Tarlós István főpolgármester közlekedés tömegközlekedés
Forgalomba áll az első felújított metrószerelvény az M3-as vonalon. Tarlós István főpolgármester. 2017.03.20.
Vágólapra másolva!
Több mint 800 millió forint kötbérigényt jelentett be a BKV a 3-as metró vonalán futó szerelvények gyártója és felújítója, a Metrovagonmas felé, és azonnali hatállyal Magyarországra kérette a társaság vezetését - közölte a BKV.
Vágólapra másolva!

A BKV a 3-as metró szerelvényeinek a meghibásodása miatt azonnali hatállyal Magyarországra kérte a gyártó Metrovagonmash Nyrt.-t (MWM) tulajdonló Transmash Holding vezetését, akikkel 2017. június 22-én a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója tárgyalásokat folytatott. A tárgyalások során

nyomatékosan felhívták a figyelmet a helyzet tarthatatlanságára,

a műszaki állapotok elfogadhatatlanságára, és azonnali intézkedések megtételét kérte a BKV - derült ki a társaság közleményéből.

Azonnali lépéseket jelentett be a BKV a 3-as metrón történt meghibásodások miatt Fotó: Polyák Attila - Origo

A tárgyalásokon jelen lévő holding igazgatója pénteken tájékoztatja a holding vezérigazgatóját a kialakult helyzetről, és ígéretet tett az azonnali lépések megtételére. A BKV pénteken közvetlen is felhívta a holding vezérigazgatójának figyelmét a kialakult helyzet súlyosságára, kilátásba helyezve a legsúlyosabb szankciók megtételét.

A BKV levélben tájékoztatta az MWM vezérigazgatóját az elfogadhatatlan helyzetről, szintén azonnali lépések megtételét kérve. A projektben meglévő késedelmek miatt

a BKV hivatalos levélben bejelentette kötbérigényét az MWM felé, mely kötbérigény meghaladja a 800 millió forintot.

A BKV bejelentette a gyár felé, hogy a műszaki állapotok radikális javulásáig további szerelvények felújításra történő átadását nem látja megvalósíthatónak, mert a meghibásodások mértéke már a menetrendszerű utasforgalom lebonyolíthatóságát is veszélyeztetheti.