Visegrádi országoknak szerveznek kulturális konferenciát Budapesten

Vágólapra másolva!
Kulturális kisvállalkozásain, nevezetességein és intézményein keresztül mutatkoznak be a visegrádi országok egy áprilisi budapesti konferencián. A szakmai nap célja az eszmecsere, vagyis hogy az országok konkrét kulturális programokon keresztül megismertessék egymás jó gyakorlatait.
Vágólapra másolva!

Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország

városi kulturális színterei, vállalkozásai kapnak bemutatkozási lehetőséget április 20-án, a Budapesti Művelődési Központban. Az intézménynek nem ez az első konferenciája, tavaly ősszel a budapesti kerületek újító szellemű kezdeményezéseit karolta fel hasonló módon.

A szervezők szerint fontos, hogy a V4-ek

megismerjék a nagyvárosok közösségi-kulturális életét,

hogy egyes elemeket átültethessék saját projektjeikbe. A konferencián előad: a Mestské Kultúrne Stredisko Štúrovo Szlovákiából, a Mikulová Rozajová s.r.o. Csehországból, a Mazowiecki Instytut Kultury Lengyelországból, valamint a Budapesti Művelődési Központ és a Ház a Rétren Kulturális Egyesület vezetősége.

A szakmai nap nyelve az angol lesz, de tolmácsolást biztosítanak a szervezők. A találkozó a Budapesti Művelődési Központban (1119 Budapest, Etele u. 55/a.) lesz

április 20-án, 10 órától.

A program a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre.