Ütöttek, majd raboltak Budapesten

Vágólapra másolva!
Több embert is kirabolt egy banda Budapesten. Az egyik rablást felvették a térfigyelő kamerák. Bankkártyát, készpénzt és mobiltelefonokat szereztek így, általában a hajnali órákban – számolt be a TV2 Tények című műsora. Tartani lehetett attól, hogy a rablók elszöknek, elhagyják az országot, mivel ketten közülük román állampolgárok, ezért a bíróság letartóztatta őket.
Vágólapra másolva!

A néhány napja történt eset során a zebrán ketten közrefogtak, kicsit rángattak, majd leütöttek egy férfit.

Több térfigyelő kamera is rögzítette az egészet.

A rendőrök adták ki a felvételeket, de kivágták belőle az ütést, így már csak az látszik a videón, hogy a férfi a földön ül. Az egyik támadó akkor is fogta, közben az arcába hajolt, és magyarázott neki. Majd pedig az, hogy elfutnak a Móricz Zsigmond körtér felé.

A két férfinak nem ez volt az első rablása. Pár nappal korábban a Rákóczi úton egy harmadik társukkal lefogtak egy férfit, átkutatták, és elvették tőle a bankkártyáját, a pénzét és a telefonját.

A bíróságra csak azt a két férfit vitték a rendőrök, akiket a körtéren fogtak el. A Tények úgy tudja, mindent tagadtak. Azt állították, nem raboltak, és hogy a megvert férfi beléjük kötött, ezért kezdtek dulakodni, majd verekedni.

a Tények információi szerint. Valószínűleg a támadók menekülés közben eldobták, azért, hogy ne rablás miatt kerüljenek bíróság elé.

„Megalapozottan lehet tartani attól, hogy jelenlétük az eljárási cselekményeknél csak a letartóztatásuk mellett biztosítható” – mondta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Ez azt jelenti, hogy

csak ez a garancia arra, hogy nem szöknek el,

ugyanis ők ketten román állampolgárok. Emiatt le is tartóztatták a két férfit. Arról, hogy harmadik társukat, aki a Rákóczi úti rablásban részt vett, letartóztatják-e, szombaton döntenek, a két rablást ugyanis egyelőre külön kezelik.