Három hónapra lezárják a Belgrád rakpartot

Vágólapra másolva!
Április 10-től július elejéig lezárják a budapesti Belgrád rakpartot az Irányi utca és a Havas utca között a víz- és a gázvezetékek felújítása miatt. Hétköznap 7.00 és 20.00 óra között, szombaton 9.00 és 17.00 óra között dolgoznak majd: a víz- és gázszolgáltatás zavartalan lesz, a közlekedés nem.
Vágólapra másolva!

A felújítás során több mint 300 méter hosszan megújul az 1200 mm átmérőjű Sentab vízvezeték. Azért, hogy a közlekedési nehézségek és kényelmetlenségek minél rövidebb ideig tartsanak, a felújítás a Fővárosi Gázművek gázvezeték-rekonstrukciójával összehangoltan történik – közölte a Fővárosi Vízművek. A felújítási munkálatok idején a vízszolgáltatás zavartalan lesz, a gázszolgáltatás egy ideiglenes vezetéken keresztül szintén, a rövid ideig tartó esetleges üzemszünetről a szolgáltató előzetes tájékoztat.

A rekonstrukció alatt az érintett útszakaszt lezárják.

Felbontják a Belgrád rakpart épületek felé eső útpályáját, valamint a járdának a házi bekötések cseréjéhez szükséges, lakóházakra merőleges szakaszait az Irányi utca és a Havas utca között. Az érintett szakaszon a gyalogos közlekedhetnek.

A felújítási munkálatok hétköznap 7.00 és 20.00 óra között, szombaton 9.00 és 17.00 óra között folynak majd.

  • Kerülőútként célszerű a pesti alsó rakpartot vagy az Erzsébet hídi felhajtó - Szabad sajtó út - Kossuth Lajos utca - Múzeum körút útvonalat választani.
  • Tömegközlekedés: a munkálatok ideje alatt a 15-ös és 115-ös jelzésű autóbuszok a Deák tér - Kiskörút - Üllői út útvonalon közlekednek.
  • A kieső parkolóhelyek biztosítására a Belgrád rakparti lakosok számára az Irányi utca - Belgrád rakpart kereszteződésében található, munkaterületen belül lehatárolt parkolóban biztosít helyet Belváros-Lipótváros Önkormányzata.