Ha balatoni hétvégét tervez, ennek nem fog örülni

Vágólapra másolva!
Az M7-esen már elkezdték az útfelújítást Polgárdi térségében, az M3-ason hétfőn kezdődnek a munkák. Sávlezárásokra, torlódásra kell készülniük az autósoknak.
Vágólapra másolva!

Az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán Polgárdi térségében, a 82. kilométernél a külső forgalmi sávot és a leállósávot lezárták, a forgalom csak a belső forgalmi sávon haladhat. A korlátozások hétvégén is érvényben maradnak, ezért a

péntek délutáni és a szombat délelőtti órákban a térségben a Balaton felé közlekedőknek torlódásra kell számítaniuk

– közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kerülőútként Polgárdi és Balatonvilágos között a 7-es főutat javasolják. A munkák várhatóan április 12-ig tartanak, a húsvéti ünnepek alatt nem lesz forgalomkorlátozás.

Az M3-as autópályán két szakaszon is lesz korlátozás hétfőtől szerdáig.

A Nyíregyháza felé vezető oldalon Hatvan térségében javítják az útburkolatot hétfőtől szerdáig. A belső sávot lezárják 7 és 18 óra között, továbbá 60 km/h-s sebességkorlátozást is bevezetnek.

Gyöngyöshalász térségében, a Budapest felé vezető oldalon pedig ugyanebben az időszakban a teherautók súlyterhelését ellenőrző rendszert építik. Egy forgalmi sáv lesz csak járható, 60 km/h-s sebességkorlátozás mellett szerda 18 óráig.