Fidesz: Soros 1,2 milliárd forintból épített alternatív ellenzéket

Soros György
Brüsszel, 2016. június 30. Az Európai Parlament által közreadott képen Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az EP fejlesztési, költségvetési, bel- és igazságügyi bizottságainak közös konferenciáján Brüsszelben 2016. június 30-án. (MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)
Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint Soros György egyetlen év alatt 1,2 milliárd forintot "pumpált be" ügynökszervezeteibe, hogy így egy alternatív új ellenzéki szervezetet építsen ki a legitim magyar kormány folyamatos támadására.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ennek a felhízlalt Soros-hálózatnak az erejét és befolyását jól mutatja, hogy

Ezek a szervezetek pedig "egytől egyik Magyarországon működő migránspárti szervezetek, médiafelületek vagy politikai intézmények, amelyek a busás támogatásért cserébe folyamatosan támadják a magyar bevándorláspolitikát, és igyekeznek a magyar kormányt külföldön is befeketíteni" - mondta a Fidesz politikusa.

- tette hozzá Hidvéghi Balázs, szerinte ennek legújabb bizonyítéka, hogy Soros jövő hét elején Brüsszelbe látogat, hogy az Európai Bizottság elnökét és tagjait felhasználja a Magyarország elleni támadásához.

Soros György magyar származású amerikai üzletember Forrás: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin

Mint mondta, a "Soros-pénzek több mint 40 százalékát a Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért szervezetek kapták, amelyeket a magyar bevándorláspolitika elleni támadásokból és a migránsbizniszből" lehet ismerni.
A kormánypárti politikus szerint ezek a szervezetek kezdettől fogva támadják a magyar bevándorláspolitikát, 2015-ben és 2016-ban is több tüntetést, megmozdulást szerveztek és azt akarják elérni, hogy a kormány bontsa le a jogi és a fizikai határzárat, továbbá engedjen a kötelező kvótáknak, betelepítésnek.

- tette hozzá.
Hidvéghi adatai szerint Soros emellett több tízmillió forinttal támogatta például a Political Capitalt és az Eötvös Károly Intézetet, amelyek "szintén állandó politikai támadások kereszttüzében tartják a magyar kormányt".

- mondta a politikus, hozzátéve, ezért is fontos, hogy részt vegyenek a nemzeti konzultációban azok, "aki szeretnék elkerülni, hogy Magyarországot külföldről diktátumokkal irányítsák, akár Brüsszelből, akár milliárdosok érdekéből".