Debreceni rektorhelyettes: a szabályoknak mindenkire vonatkozniuk kell

Vágólapra másolva!
Azt szeretnék, ha a felsőoktatásban is egyenlő feltételekkel indulnának az egyetemek – ezt mondta Bartha Elek, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese az egyetem honlapjának. Azt is mondta, most tudta meg és meglepte, hogy a CEU és a Közép-európai Egyetem nem ugyanaz az intézmény. A videót a TV2 hírműsora, a Tények vette észre.
Vágólapra másolva!

Bartha Elek azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a Debreceni Egyetem idén is a legnépszerűbb három felsőoktatási intézmény között van a jelentkezések alapján. Az egyetem honlapján megjelent interjúban beszélt arról, hogy mennyire örülnek az eredménynek, és arról is, hogy mennyi munka áll emögött, illetve mennyi szabálynak kell megfelelniük a magyar egyetemeknek.

"Fontos, hogy ebben a kiélezett versenyben egyenlő feltételekkel induljanak a versenyzők, az egyetemek, a felsőoktatási intézmények.

– mondta Bartha Elek.

A rektorhelyettes arról is beszélt, hogy meglepte, hogy a Central European University és a Közép-európai Egyetem nem ugyanaz az intézmény, hiszen a Debreceni Egyetem esetében ez nem így van: "Van egy olyan intézmény, amit úgy hívunk, hogy Debreceni Egyetem, ennek az angol megfelelője a University of Debrecen, mindenki tudja, hogy bármelyiket is használom, ugyanarra az intézményre gondolok."