Agyonlőtte az anyját, annak élettársát, és a rendőrökre lőtt a tatabányai férfi

Vágólapra másolva!
Elkezdődött annak a férfinak a tárgyalása, aki agyonlőtte az anyját, annak élettársát, majd rálőtt a rendőrökre. Az első tárgyalási napon azt mondta, a gyilkosságok után öngyilkos akart lenni, csak azért nem tette meg, mert erre kérte a gyereke és a felesége.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi rosszban volt az anyjával és a nevelőapjával, mert az anyja rendszeresen egymás ellen fordította őt a feleségével, és ellenük hangolta a fiát is, sőt az unokája feletti gyámságot is meg akarta szerezni.

Az egyik éjszaka a feleségével és a fiával a feszült helyzetről beszélgetett, majd összevitatkozott a feleségével, és a vád szerint elhatározta, hogy véget vet az évek óta tartó családi konfliktusnak. Magához vette az engedéllyel tartott pisztolyát, és részegen a felesége autójával az anyjához hajtott.
Hajnalban ért oda, az ajtót az anyja élettársa nyitotta ki, aki egy rövid vita után pofon vágta a férfit. Ő válaszul azonnal lőtt, a szívénél találta el a mostohaapját, amikor pedig menekülni próbált, utánafutott, és az utcán közvetlen közelről fejbe lőtte.

Ezután bement a házba, és fejbe lőtte az anyját, majd amikor az hassal a földre esett, még egyszer hátba lőtte.

A kiérkező rendőrökre is rálőtt, végül a Terrorelhárítási Központ embereivel folytatott négyórás tárgyalás után feladta magát.

A férfi most a bíró kérdésére elmondta, hogy bűnösnek érzi magát, és szeretné meg nem történtté tenni az egészet. Azt is mondta, öngyilkos akart lenni, mert megbocsáthatatlan bűnnek tartja, amit tett, és csak azért adta meg magát a TEK-nek, mert telefonon a felesége és a fia is erre kérte.
A férfi a bíróságon többször elsírta magát, amikor elmondta, hogy az anyja gyerekkora óta a befolyása alatt tartotta, beleszólt a felnőtt életébe, párválasztásába, gyermeknevelésébe. Vállalkozását több hatóságnál feljelentette, folyamatosan feszültség alatt tartotta a feleségét és a gyerekeit.

Azt is elmondta, hogy az anyja élettársa a gyilkosságok napján megkereste, és közölte, hogy el fogják vetetni tőlük a gyerekeket, és tönkreteszik őket. Este közölte vele a felesége, hogy el akar válni tőle. Ez után indult el az anyjához.