Vágólapra másolva!
Késő délutánig csak nem 500 riasztás érkezett a katasztrófavédelemhez. A tűzoltóknak a rendkívüli időjárás miatt leginkább a villanyvezetékekre dőlt fák, leszakadt ágak, elakadt autók, megrongálódott épületek adtak munkát.
Vágólapra másolva!

Még mindig vannak nehezen megközelíthető települések

Hajdú Márton az OKF sajtószóvivője azt mondta, még mindig van néhány nehezen megközelíthető település, az ott élő embereket a katasztrófavédelem ellátta élelmiszerrel, illetve ahol erre szükség volt, a betegeket gyógyszerrel. Ugyanakkor országszerte még mintegy 22 ezer épületben nincs áramszolgáltatás.

Forrás: MTI/Komka Péter

Heves megye

Heves megyében, főként a Mátrában a hó vastagsága néhol 50-70 centiméter.

A közműhálózat sérülése miatt továbbra sincs áram Mátraházán, Kékestetőn, Galyatetőn, Mátraszentlászlón, Mátraszentistvánon, Mátraszentimrén, Fallóskúton, Bagolyirtáson, Mátrakeresztesen.


Az áramszolgáltató szakemberei aggregátorok segítségével csaknem száz helyen tudják biztosítani ideiglenesen a szolgáltatást, de további aggregátorokat is üzembe állítanak. A rendkívüli időjárás miatt továbbra sem lehet közlekedni a Mátrán átvezető 24-es főút több szakaszán.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a tűzoltók a Regéc és Óhuta közötti útszakaszon mintegy 50, Füzér határában 25, utakra dőlt fát távolítottak el.

A Bükk hegységben, Bükkszentkereszten már részlegesen helyreállt az áramszolgáltatás, de a Répáshutára vezető út megtisztításán még dolgoznak. Az elzárt falut alapélelmiszerekkel ellátják.

Vas megye

Vas megyében több tucat településen okozott áramszünetet és szolgáltatás-kimaradást az ítéletidő. A teljes hálózat helyreállítása és ellenőrzése várhatóan még két napot vesz igénybe.

Győr-Moson-Sopron megye

Győr-Moson-Sopron megyében a legtöbb riasztás Sopronból érkezett, ahol a letört faágak házak tetejét rongálták meg.

Baranya megye

Baranya megyében a Zobákpuszta és Hosszúhetény közötti útszakaszon a tűzoltók csaknem 50 fát távolítottak el az utakról, csütörtök délután is útzár volt érvényben a területen.

Komárom-Esztergom megye

Komárom-Esztergom megyében megtisztították a Pilisszentlélekre vezető bekötőutat, így újra megközelíthető a korábban elzárt település.