Fidesz: Juhász Péterék tönkre akarják tenni a békés ünneplést

október 23. 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évforduló díszünnepség Kossuth tér Juhász Péter Szigetvári Viktor Együtt síp átvizsgálás
Díszünnepség az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. Beszédet mond Andrzej Duda, a Lengyel Köztársaság elnöke és Orbán Viktor miniszterelnök. 2016.10.23.
Vágólapra másolva!
Rendzavarónak nevezte a Fidesz-frakció szóvivője Juhász Pétert, az Együtt elnökét, aki sípolásra buzdít a szerdai nemzeti ünnepen. Halász János azt mondta, Juhászék visszaélnek a gyülekezési joggal. 
Vágólapra másolva!

Juhász Péter, az Együtt elnöke és rendzavaró társai arra készülnek, hogy tönkretegyék a március 15-i nemzeti ünnepet, mások békés ünneplését – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője.

Juhász Péter és az Együtt szereti megzavarni a nemzeti ünnepeket, legutóbb az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján próbálkoztak Fotó: Polyák Attila - Origo

Úgy fogalmazott: egy ideje rendszeresen megjelenik az ünneplők között egy rendbontó csoport, Juhász Péter és társai, akik az ünnepség alatt fütyülnek, hangoskodnak, sértegetik az ünneplőket, és ezzel magát a nemzeti ünnepet gyalázzák.

– mondta a frakciószóvivő. Hozzátette: ezek a rendzavarók visszaélnek a gyülekezés szabadságával, most is erre készülnek, miközben ez az ünnep elválaszthatatlan része a magyar nemzeti hagyományoknak és a nemzeti gondolkodásnak, minden magyarnak ugyanazt jelenti.

A Fidesz arra kér mindenkit, aki méltón szeretne ünnepelni, hogy menjen szerdán fél 11-re a Magyar Nemzeti Múzeum elé, a díszünnepség helyszínére, és ott békésen emlékezzenek 1848. március 15-ére. „A kormány megteremtette az 1848–49-es forradalom és szabadságharc méltó megünneplésének kereteit, ezek között

– mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a Magyar Nemzeti Múzeum előtt, ahol az utolsó próbákat tartották az ünnep előtt.

  • A központi ünnepségekre, a budavári családi programokra tízezreket várnak.
  • Több mint 650 eseményt rendeznek országszerte az ünnep tiszteletére.

Kérdésre Kovács Zoltán elmondta: az elmúlt években kialakult a rendje annak, ahogy a rendőrség, az illetékes állami szervek és a rendezvényszervezők igyekeznek gondoskodni arról, hogy ne zavarja meg senki az ünnepet, és

a békesség fenntartása miatt szükség lehet elválasztani azokat, akik meg akarják zavarni a megemlékezést, és azokat, akik méltóképpen próbálnak ünnepelni.

Mindenkinek joga van szabadon ünnepelni – jelentette ki.