Így támadták le a rendőrök a szegedi rablót

Vágólapra másolva!
A rendőrök elfogták azt a szegedi férfit, aki a gyanú szerint három társával együtt kirabolt egy 72 éves férfit Gyulán. A többiek már őrizetben van.
Vágólapra másolva!

Lopás és rablás gyanúsítottjait fogták el március 14-én a Békés megyei rendőrök Szegeden és Gyulán. A 44 éves gyulai és a 41 éves szegedi rabló rávett egy szegedi embert arra, hogy pénzt szerezzen egy 72 éves gyulai férfitól. Az 50 éves szegedi férfi tavaly december 30-án kora délután tört be a kiszemelt házába,

átkutatta az épület helyiségeit és ellopta a pénzét.

Az egyik rabló újra visszaküldte a férfihoz azért, hogy még több pénzt hozzon el tőle. Csakhogy január 1-jén áldozata tetten érte a tolvajt, majd megpróbálta feltartóztatni és visszaszerezni tőle a pénztárcáját, amit a szegedi férfi el akart lopni. A tolvaj egy

feszítővassal fejen ütötte,

majd átkutatta sérült áldozata házát, de nem talált több pénzt. A pénztárcával, amit így sikerült megtartania, elmenekült.

A Gyulai Rendőrkapitányság a szegedi férfit elfogta, majd lopás és rablás gyanújával őrizetbe vette. A két felbujtót is elkapták, ellenük is indult büntetőeljárás. Rajtuk kívül még egy nőt vettek őrizetbe. A 47 éves szegedi asszony - a nyomozás jelenlegi adatai szerint - abban segített a szegedi férfinak, hogy eljusson Gyulára, majd a lopás és a rablás után el tudjon menekülni.