Több száz embert csapott be pályázati pénzt ígérve

Vágólapra másolva!
Csalás miatt ismét vádat emeltek az ellen a nő ellen, akit már korábban is megvádoltak azzal, hogy EU-s támogatás ígérve csal ki pénzt.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség már korábban is vádat emelt a pécsi nő ellen, aki mintegy száz embert csapott be EU-s támogatás ígéretével.

A nő korábban egy hitelközvetítő irodán keresztül pénzügyi szolgáltatásokat nyújtott, pár éve azonban elhatározta, hogy a valós szolgáltatás mellett az ügyfeleknek nem létező pályázati lehetőségeket is kínál. A nő az ügyfeleknek azt mondta, hogy kedvező kamatozású, Európai Uniós könnyített hitelbírálatú vállalkozásfejlesztési hitelről tud.

Mindezt úgy adta elő, hogy arra csak úgy lehet pályázni, ha a pályázat meghirdetése előtt rendelkezésre bocsájtják a pályázati anyagot, illetve ügyintézésre, illetékre 200 ezer forintot.
Egy év alatt mintegy száz embert csapott be.

Ezután kapcsolatba került egy gazdasági társasággal, melyről tudta, hogy sok pénzzel rendelkezik. Ekkor elhatározta, hogy annak a cégnek a tulajdonosát is becsapja. Azt állította magáról, hogy kiterjedt pénzintézeti kapcsolatrendszerrel, a pályázatírásban, pályázatfigyelésben nagy tapasztalattal rendelkezik.

Elhitette a cég vezetőivel, hogy vissza nem térítendő, 300 millió forintos támogatást tud szerezni. A pályázatok lebonyolítására különböző összegeket kért. A látszat fenntartása miatt több ismerősét is megkérte arra, hogy telefonon, mint tisztségviselők, illetve banki alkalmazottak tartsák a kapcsolatot a cégvezetőkkel.
A cég vezetőitől újabb egy év alatt 25 millió forintot csalt ki.

De még ezután is folytatta a csalást, melyek miatt újabb büntetőeljárások indultak ellene.