Volt barátnő dobta fel a fenyegetőző ámokfutót

Vágólapra másolva!
Zsidó intézményeket fenyegetet meg az a férfi, akit pénteken tartoztatott le az FBI. A férfit több telefonos fenyegetéssel is vádolják Amerika-szerte.
Vágólapra másolva!

Az előállított férfit korábbi élettársa a rendőrségnek azt mondta, hogy eddigi fenyegetőzései mellett további nyolccal készült a Zsidó Közösségi Központok ellen. Idáig közel száz fenyegetés érkezett csak ebben az évben, és több izraelita temetőt is megrongáltak az Egyesült Államokban, ennek összefüggéseit még vizsgálják – írja a BBC.

A férfit a Missouri állambeli St. Louis-ban tartóztatták le, és napokon belűl bíróság elé állítják. A januári és februári fenyegetőzések mellet a Rágalmazásellenes Liga New York-i irodáknak küldött e-mailek miatt is eljárás indul ellene.

A férfihez kötnek egy robbanóanyaggal való fenyegetőzést is, amit egy irodaház ellen követtek el, amiért akár öt év börtönt is kaphat.

A volt barátnő szerint ez egy tartós megfélemlítés része volt, amit az intézmények ellen akart folytatni. Az ügy kapcsán nem derült ki, hogy a férfi tagja lett volna-e bármilyen szélsőséges szervezetnek.