Lopásra szakosodott bűnszövetséget számoltak fel

Három megye területén követtek el betöréses lopásokat
Vágólapra másolva!
Vádemelési javaslattal fejezte be az eljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!
Három megye területén követtek el betöréses lopásokat Forrás: Police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozott

több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és vétség

megalapozott gyanúja miatt egy 36 éves dejtári, egy 41 éves nagylóci, egy 44 éves őrhalmi férfi, valamint két nő, egy 46 éves balassagyarmati és egy 52 éves mohorai lakos ellen, valamint egyrendbeli bűnszövetségben elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt 41 éves dejtári asszony ellen - írta meg a police.hu.

Családi házakba törtek be Forrás: Police.hu

A nyomozás adatai szerint a férfiak 2015. március 17. és 2016. április 3. között Pest, Heves és Nógrád megyei településeken - így

Szarvasgede, Tar, Demjén, Boldog, Markaz, Noszvaj, Kosd, Letkés, Abony és Gomba

területén - követtek el vagyon elleni bűncselekményeket.

Nyomokat hagytak maguk után Forrás: Police.hu

K. Ignác és társai a nyitott ajtón keresztül, esetenként a zárszerkezet megrongálásával, illetve a nyílászárók befeszítésével

összesen 13 családi házba törtek be,

ahonnan jellemzően készpénzt és ékszereket loptak el.

A nyomozás adatai szerint a dejtári asszony 2015. március 17-én K. Ignáccal és másik három társával közösen egy szarvasgedei családi házból lopott aranyat és pénzt.

Egy gyűrű a zsákmányból Forrás: Police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a 36 éves dejtári férfit és négy társát 2016. április 3-án fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe is vették. Az illetékes bíróság 2016. április 6-án elrendelte a 36 éves dejtári és a 44 éves őrhalmi tolvaj előzetes letartóztatását. A 41 éves nagylóci férfi, valamint a két asszony, a 46 éves balassagyarmati és az 52 éves mohorai társa pedig házi őrizetbe került.

Lopott arany Forrás: Police.hu

A nyomozók a lopott tárgyak egy részét is megtalálták és lefoglalták.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a több rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a napokban fejezte be. A nyomozás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbították a Pásztói Járási Ügyészség részére.

Többen volt a tolvaj bűnszövetségben Forrás: Police.hu