Nem védi tovább ügyvédje a Teréz körúti robbantót

Teréz körúti robbantás
Budapest, 2016. október 21. A Teréz körúti robbantás gyanúsítottját (b) kísérik ki 2016. október 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalóterméből, ahol döntöttek előzetes letartóztatásáról. A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsította meg a magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű férfit a Teréz körúti robbantással összefüggésben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Már nem eddigi ügyvédje, Brunner Tamás védi a Teréz körúti robbantással meggyanúsított P. Lászlót. Azt nem tudni, van-e már új ügyvédje.
Vágólapra másolva!

Az eddigi védő, Brunner Tamás azt mondta: P. László szerdai kihallgatásán jelezték védencével közösen, hogy mostantól nem ő látja el a védői feladatokat az ügyben. Tudomása szerint még nincs új ügyvédje P. Lászlónak, vagy ha mégis van, arról ő nem tud.

Az ügyvéd az okokról csak annyit mondott, hogy

ő kezdeményezte az elválást, védence pedig ezt elfogadta.

Azt is mondta, hogy a döntésének sem az ügyhöz, sem védence esélyeihez nincs köze.

A tavaly szeptember 24-ei robbantásban két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton. A robbantással gyanúsított P. Lászlót október 19-én fogták el, előzetes letartóztatását szerdán hosszabbította meg a bíróság április 21-éig.

A Teréz körúti robbantót kísérik ki 2016. október 21-én a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalóterméből, ahol döntöttek előzetes letartóztatásáról Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A férfit azóta többször kihallgatták. Február 22-én Brunner Tamás azt mondta,

P. László a kihallgatásokon elismerte, hogy ő készítette az eszközt, ő helyezte el, és ő hozta működésbe,

így azok az értesülések is helytállóak, amelyek szerint ő szerepel a felvételeken. Az ügyvéd akkor azt mondta, hogy az indítékra egyelőre nincs válasz. A bűncselekmény ügyében már nyár elején vádat emelhetnek.