Simicska fiát indítja a választáson a Jobbik?

simicska lajos magyar nemzet hírtv illusztráció média újság tv televízió
Vágólapra másolva!
Zárt ülésen dönt a Jobbik arról, hogy Simicska Lajos fiát indítják-e képviselőként a 2018-as parlamenti választáson – értesült a Ripost.
Vágólapra másolva!

A Ripost szerint a Jobbik elnöksége dönt zárt ülésen Simicska Lajos fiának politikai karrierjéről, aki valószínűleg a pártba is belép. Úgy tudják, a Jobbik készülő országos pártlistájának előkelő, biztos befutó helyét kérte gyerekének a Jobbikkal egyre nyíltabban szövetkező nagyvállalkozó.

Így akarja "családilag" is bebiztosítani magát,

az egyre szorosabban hozzá kötődő pártban – írja a Ripost.

Nem tudni, hogy a pénteki döntést, ha megszületik, mikor hozza majd nyilvánosságra a Jobbik. Hiszen a Simicska fiú Jobbik-listára kerülése után már tagadhatatlan lesz a politikai szövetség. Megfigyelők szerint az sem kizárt, hogy Simicska Ádám párttagként be is lép a Jobbikba.

Az üggyel kapcsolatban a Jobbik vezető politikusait is kerestük. Egyelőre egy közleményt adott ki a párt, amiben mindent tagadtak.

Simicska Lajos és a Jobbik között még szorosabb lehet a kapcsolat, ha a nagyvállalkozó fia belép a pártba Forrás: Zagyi Tibor

Jobbikos kétharmadot lát Simicska Ádám

Simicska Ádám, aki a Magyar Nemzet Kft. ügyvezető igazgatója, korábban arról beszélt, hogy a 2018-as választásnak csupán egyetlen kérdése van, mégpedig, hogy kétharmados többséget szerez-e a Jobbik.

Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt években több jel utalt arra, hogy

az álbaloldali fordulatot végrehajtó párt és a csalódott nagyvállalkozó összehangolja működését.

Csakhogy közben a Jobbikot folyamatosan antiszemita botrányok veszik körül. Legutóbb például a II. kerületi Jobbik kérte a budapesti olimpia ellen aláírásokat gyűjtő Momentum Mozgalmat, hogy segítsen aláírást gyűjteni a Maccabi Játékok 2019-es budapesti megrendezése ellen. Azelőtt pedig etikai vizsgálatot indított a Jobbik a párt vecsési szervezete ellen, mert "eszement ötletnek" nevezték, hogy üdvözöljék hanuka alkalmából a zsidóságot.

Most úgy tűnik tehát, hogy mivel a 2018-as választáshoz közeledve a Jobbik szavazók százezreit és alapszervezetek tucatjait elveszítve jelentősen meggyengült, és elkezdték hagyományos médiájuk leépítését, a párt egyre kiszolgáltatottabbá válik Simicska Lajos kénye-kedvének.