Nők a XXI. században: trendik és sikeresek

Csöbör Katalin, Nő a siker Alapítvány
Vágólapra másolva!
Háromnapos konferenciára hívta össze a határon innen és túli női vezetőket a Nő a siker Alapítvány. A kezdeményezés célja, hogy segítse a nők érdekérvényesítését és összefogását. A rendezvényen a férfiakról sem feledkeztek meg, előadott Orbán Balázs és Kotics József Miskolci Egyetem oktatója is. Az alapítvány életre hívója, Csöbör Katalin pedig azt szeretné, ha nem legyintenének rájuk a férfiak.
Vágólapra másolva!

Közel 200-an vesznek részt azon a háromnapos konferencián, amelyet a Nő a siker Alapítvány szervezett Lillafüreden. A március 7-9. között zajló eseményre a szervezők nem csak határon innen, hanem határon túlról is hívtak meg sikeres női vezetőket: mintegy 30-an érkeztek Erdélyből, Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről is. Nem csak a vendégek, hanem az előadók között is erős a nemzetközi mezőny, hiszen

beszédet mondott Skrilec Ksenija szlovén nagykövet és Zoe Chang, az ENSZ nőügyekért felelős igazgatótanácsának képviselője is.

Az alapítvány életre hívója Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Origónak azt mondta, hogy a konferencia célja, hogy beindítson egy párbeszédet a női vezetők között és hogy formálja az együttműködést. „Az, hogy a nők összefogása milyen sikeres tud lenni, jó példa, hogy a rendezvényen elindított spontán gyűjtésnek köszönhetően megteremtettük annak az anyagi hátterét, hogy egy kislány eljuthasson egy máltai dalversenyre" – mesélte.

Csöbör Katalin Forrás: Origo

A lillafüredi rendezvényen nem csak nők jutottak szóhoz, hanem a férfiak is, előadást tartott például Kotics József a Miskolci Egyetem oktatója és

Orbán Balázs a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója, aki azt tanácsolta, hogy a XXI. században a nők merjenek trendik lenni.

Csöbör Katalin meglátása szerint a nőknek több területen kell megfelelni párhuzamosan, hiszen nem csak a hivatásukban, hanem a családjukban is szükség van rájuk. "Szerintem a karrier és a család tökéletesen megfér egymás mellett, erre magam is jó példa vagyok" – jegyezte meg.
A politikus kiemelte, hogy nőként csupán annyit szeretne elérni, hogy nőtársaival együtt a javaslataikat meghallgassák és legyen beleszólásuk a különböző döntésekbe.

Csöbör Katalin úgy fogalmazott, a Nő a siker Alapítvány küldetése, hogy megerősítsenek egy tudatos, önérvényesítésre képes, a nemzet számára hasznos, és meghatározó női generációt.