Szexuálisan zaklathatta a nőt, akit ápolt a pszichiátrián

bírósági tárgyalás pszichiátria ápoló    szexuális molesztálás kórház beteg piros pulcsiban a vádló, sértett, fekete kabátban a vádlott.
bírósági tárgyalás, annak a budapesti pszichiátriai ápolónak az ügyében, akit évekkel ezelőtt szexuális molesztálásért bíróság elé állítottak, ám az igazságszolgáltatás elől külföldre szökött. 2017.03.08. piros pulcsiban a vádló, sértett, fekete kabátban a vádlott.
Vágólapra másolva!
Több, mint 15 év után állt bíróság elé az a férfi, aki korábban egy budapesti kórház pszichiátriai osztályán dolgozott, és aki a vád szerint szexuálisan bántalmazott egy ott kezelt nőt. Ahogy a kórházban hívták, Józsi nővér ellen maga a bántalmazott nő indított pert, és végül az ügyészség vádat emelt. A tárgyalásokat azonban nem várta meg a férfi: külföldre menekült. Tavaly fogták el Spanyolországban, majd hozták haza, ma pedig bíróság elé állították.
Vágólapra másolva!

A tárgyalóterembe belépve mindenki levette a kabátját, kivéve a férfit, akit szemérem elleni erőszakkal vádolnak. Ő még sokáig magán tartotta műbőrdzsekijét, és alatta kapucnis pulóverét.
Karjait összefonva ült, és amíg nem kezdte őt kérdezni a bíró, ebben a testhelyzetben is maradt.

Fotó: Mudra László - Origo

Olyan volt a gyógyszerektől, mintha kábítószert szedne

15 évvel ezelőtt a most 49 éves férfi az Erzsébet Kórház pszichológiai osztályon dolgozott. Ide került az a nő, akit később a vád szerint szexuálisan zaklatott. Megpróbálta megölni magát, ezután vitték ide, gyógyszereket kapott.

Néhány nap után azonban hazaengedték, de később ismét visszakerült. A férfi már az első alkalommal is nagyon kedves volt vele, sőt

a nő elmondása szerint úgy vált el tőle a liftben, hogy megcsókolta.

A nő szerint miután később visszakerült több, és erősebb gyógyszert kapott, amitől folyamatosan rosszul volt. Ahogy mondja, a betegtársai szerint olyan volt, mint aki kábítószerezik. A gyógyszereket az orvosa írta elő, de azokat az ápolóktól, vagyis többek között Zsuzsa nővértől kapta. A nő szerint amikor ő osztotta a gyógyszereket rosszabbul volt.

A férfi végül egyik este a nő szerint villanyoltás után

a nővérszobába hívta, széthúzta a köpenyét és csókolgatta, majd arra kérte, hogy fogja meg a nemiszervét, majd a vállánál fogva a földre térdeltette és azt kérte, elégítse ki orálisan.

A következő este egy üres szobába hívta, ismét fogdosni kezdett, majd az ágyra fektette és ráfeküdt. Ezután azonban zajt hallott a nő szerint kintről, ezért kiment, a nő pedig visszament a kórterembe. Azt is mondja az ápoló többször rávette, hogy a korábban már említett kábult állapotban elkísérje őt a Keleti-pályaudvarig. Egyszer, ahogy fogalmazott, alig talált vissza a kórházba.

Rengeteg az ellentmondás

„Azon az éjszakán nem dolgoztam. Vagyis, csak három éjszaka dolgoztam mialatt a kórházban dolgoztam" – keveredett először, de nem utoljára ellentmondásba a bíróság előtt a férfi, aki miközben beszélt, az ujjait a hátamögött folyamatosan tördelte, a körmével pedig a saját kezét szúrkálta.

Fotó: Mudra László - Origo

Ő az egészre így emlékszik: „sokszor meghívott kávéra, jó viszony alakult ki köztünk.

de azt is mondta, figyeljek, hogy mit mondok a telefonban, mert a férje lehallgathat minket.

Azt mondja, egyszer fel is hívta a nőt, ahogy a nő is hívta őt. Szerinte a nő telefonon azt is elmondta neki, hogy újra be fog feküdni a kórházba, és megkérdezte, hogy mikor fog dolgozni.

Arra az estére, amikor a nő szerint szexuálisan zaklatta így emlékszik:

Ezután, ahogy mondja, elment megmosni az arcát, a nő azonban utánament, és simogatni kezdte a nővérszobában. Azt ugyan elismerte, hogy ő is simogatta a nőt, azt azonban tagadta, hogy csokolóztak.

Szerinte a nő nyúlt bele a nadrágjába, és lehet, hogy ettől került a – ahogy fogalmazott – elő váladék a nő köntösére.

Ez azért lehet fontos, mert a köntöst később megvizsgálták, úgy tudjuk DNS-mintát vettek róla.

A férfi szerint azért sem életszerű, hogy a kórházban zaklatta a nőt, mert szerinte "annyira tapadt rá, hogy akár a lakásába is felhívhatta volna".

Ezután újabb ellentmondásokba keveredett, azzal kapcsolatban, hogy a nővérszobában mikor mondta a nőnek, hogy mindezt hagyják abba.

A legutolsó verziója szerint:

Hétfőn reggel a nő az ápló állítása szerint azzal várta a lépcsőházba, hogy hazakíséri. A pályaudvarig mentek együtt.

Az is lehet, hogy egy újabb puszi is elcsattant

- mondja.

A kísérgetésről azt mondja: az előbb említett egy alkalmat leszámítva soha nem ment a nővel sehová. Sőt másokat kért meg, hogy kísérjék el, hogy az asszony ne menjen vele.

Ezután újabb módosítás következett:

És egy újabb ellentmondás, miután a bíró a korábbi vallomásból idéz:

Szünet és rövid egyeztetés

Korábban a férfi egy vallomásban azt mondta, hogy a nő a férje unszolására jelentette fel. Ahogy fogalmazott,

Ezt a mondatát csak egy kis szünet fejezte be, vagyis próbálta befejezni, a vége ugyanis ez lett:

Nem elírás, a férfit pontosan idézzük.

A férfi mondatait a bíró sem értette, így újabb kérdések következtek. Íme az újabb verzió:

És egy újabb:

Ezután a férfi ügyvédje rövid szünetet kért, és kivitte a teremből a védencét, hogy egyeztessenek.

Fotó: Mudra László - Origo


A per és talán az ellentmodások feloldása júniusban folytatódik.