Kisiskolásoknak tartott rendkívüli kormányülést Orbán Viktor

Vágólapra másolva!
Gyerekek már sokszor jártak a Parlamentben, de hogy a kormány üléstermét is elfoglalják, arra ritkán van példa. Orbán Viktor egy osztálynyi diákot fogadott a dolgozószobájában.
Vágólapra másolva!

A Julianna Református Általános Iskola 3. osztályos kisdiákjaival tárgyalt az ország ügyeiről tegnap délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök - írta a Blikk. A lehetőséget meglepetésnek szánták az iskola pedagógusai azért cserében, mert a gyerekek jól szerepeltek iskolai rendezvényeken és nyugdíjasotthonokban is felléptek.

Az ötlet, hogy az osztály a miniszterelnöki dolgozószobába is bejusson, az egyik szülőtől indult, aki levélben kérte, hogy hadd valósulhasson meg a kezdeményezés. Ennek a helyiségnek a látogatása egyébként nem része a parlamenti idegenvezetői túráknak.

– árulta el a látogatás egyik résztvevője az újságnak.

Orbán Viktor különleges ajándékot is adott a rendkívüli ülés alkalmából. Tekintettel az Arany János születésének évfordulójára a gyerekek egy-egy Toldi-kötettel térhettek haza. A kormányfő arról is beszélt az osztálynak, hogy gyerekkorában Toldi volt a kedvenc olvasmánya, Toldi Miklós pedig egyenesen a példaképe volt.

A rendkívüli találkozóról videó is készült, íme: