A magyar iskolákban is használhatják a Lego oktatási módszertanát

lego-szalag
Vágólapra másolva!
Világszerte bevált, több tantárgynál is alkalmazható oktatási módszertan érkezhet a magyar iskolákba a kormány és a Lego Manufacturing Kft. által 2016 novemberében kötött, az oktatási ágazatot érintő kiegészítő megállapodásnak köszönhetően. A módszert eddig több mint 50 külföldi iskolában próbálták ki, jó eredménnyel.
Vágólapra másolva!

2015 óta dolgoznak azon, hogy ez, a több országban sikeresnek bizonyult nemzetközi gyakorlat, a Lego oktatás-módszertan a magyar gyerekek számára is elérhetővé váljon – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Több tucat külföldi iskolában már működik a játékgyártó módszerével való oktatás, és jók az eredmények Forrás: Origo

Az uniós forrásból megvalósuló program kiírása után minden iskolának lehetősége lesz pályázat benyújtására. Az elbírálás során előnyt élveznek majd a hátrányos helyzetű, illetve alacsonyabb tanulói átlagponttal rendelkező iskolák. Az államtitkár megjegyezte: a program eredményeinek nyomon követéséért szükséges lesz arra a projekten belül, hogy megvizsgálják azt is, mennyire válik be a módszer a hazai iskolák gyakorlatában.

Több tantárgyban is segíthet

A módszertan a Lego Education különféle csomagjaitól függően több tantárgy keretén belül alkalmazható. Például a matematika, az informatika, a természettudományi tárgyak, a magyar irodalom, a magyar nyelvtan és az idegen nyelvek oktatásában is segítséget nyújthat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a módszer a tantárgy oktatásában új megközelítést és lehetőséget ad mind a diákoknak, mind a pedagógusoknak – jelezte Rétvári Bence.