Nem az EU, Brüsszel támadja az országot

Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint Brüsszel és a Soros-szervezetek heves támadást indítottak Magyarország ellen a határzárral kapcsolatos szigorítások és a bevándorlók megállítása miatt.
Vágólapra másolva!

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt mondta, hogy hazugságokkal támadják a határvédő magyar rendőröket és katonákat, és

Azt is mondta, hogy szerinte a brüsszeli bürokraták továbbra is bevándorláspártiak, Brüsszel pedig újra büntetni akarja Magyarországot, mert "nem engedjük át a bevándorlókat.
Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő pedig arról beszélt, hogy

az európai liberális és baloldali politikusok például azt sürgetik, hogy ismét tartsanak meghallgatást Magyarország ügyében. Az Európai Bizottság egyes biztosai pedig szankciókkal fenyegetik az országot - tette hozzá.

Szerinte az EU és sok tagállam kettős politikát folytat. Példaként hozta, hogy a német kancellár többször is sürgette az Európai Tanács ülésén: Magyarországról ne érkezzen több illegális bevándorló az EU-ba, Németországba.

ennek egyik fontos lépése volt a jogi határzár kedden elfogadott megerősítése - jelentette ki az államtitkár.
Tuzson Bence bírálta a migránsok kötelező elosztására vonatkozó uniós terveket. Szerinte a tervezett dublini reform is automatikus migránselosztási rendszert vezetne be, és ez azokra is vonatkozna, akik gazdasági okokból érkeznek az EU-ba. Ez a javaslat is tartalmazza, hogy azok az országok, amelyek nem hajlandók végrehajtani ezt a rendszert, a strukturális alapok kifizetésénél hátrányba kerülnének - jegyezte meg.