Áramot vezetett a kerítésbe, felmentették

Spielfeld, 2016. február 16. Szlovéniából érkezett illegális bevándorlók egy drótkerítés mögött a stájerországi Spielfeldben 2016. február 16-án. Ausztria a menekültek szabályozott áthaladása érdekében beléptetési rendszert létesített az osztrák-szlovén határállomás ausztriai oldalán. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Vágólapra másolva!
Bűncselekmény hiányában felmentették csütörtökön azt a magyarszerdahelyi férfit, akit az ügyészség emberölés kísérletével vádolt. A 75 éves férfi áramot vezetett a szomszéddal közös drótkerítésbe.
Vágólapra másolva!

A Zala Megyei Főügyészség 2016 májusában emelt vádat a 75 éves férfi ellen. A vád több ember, köztük 14. életévét be nem töltött személy elleni

emberölés kísérlete volt.

A férfi 2014 óta állt haragos viszonyban a telekszomszédaival, mert zavarta őt

a szomszéd kutyáinak ugatása és viselkedése.

Ezért 2015 őszén a lakóháza melléképületéből egy hosszabbító kábelt kötött a szomszédos ingatlannal közös drótkerítésre,

ami így áram alá került.

A szomszéd a teraszáról vette észre, hogy a kerítés az esős időben több helyen villog, szikrázik, ezért értesítette a rendőrséget.

Drótkerítés, illusztráció Forrás: MTI/EPA/Christian Bruna

A szakértői vélemény szerint az áram alá helyezett rozsdás drótkerítésben olyan mértékű feszültség volt, ami érintés esetén

a légzőizmok görcsét és a szív leállását eredményezte volna.

A férfi ezzel nemcsak baleset- és életveszélynek tette ki a szomszéd házaspárt és azok kiskorú gyermekét, de saját feleségét és leányát sem figyelmeztette.

Azonban az áram alatt lévő kerítés annyira rossz állapotban volt, hogy amiatt nem jelentett halálos veszélyt.

Így bűncselekmény hiányában felmentették a férfit.

Az indokolásban elhangzott, hogy a vádlott nem akart bántani senkit, azt feltételezte, hogy a kerítést nem érinti meg senki.