Éhségsztrájkolnak a migránsok Békéscsabán

békéscsabai zárt befogadó központ
Békéscsaba, 2016. június 6. Migránsok demonstrálnak a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ ablakában 2016. június 6-án. Ezen a napon a zárt központban mintegy hetven menedékkérő lepedőkre írt feliratokkal követelte szabadon bocsátását. Sérelmezték a megítélésük szerint lassú ügyintézést, illetve azt, hogy óvadék ellenében nem kerülhetnek szabadlábra. MTI Fotó: Donka Ferenc
Vágólapra másolva!
A békéscsabai zárt befogadóközpontban elhelyezett migránsok éhségsztrájkba kezdtek hétfőn. 
Vágólapra másolva!

A migránsok hétfőn kezdődött éhségsztrájkjáról az M1 aktuális csatorna számolt be. A központban jelenleg mintegy százan vannak, azt azonban nem tudni, hogy hányan sztrájkolnak.

A tiltakozást a menekültek a Facebookon hirdették meg, és a sajtóhoz is eljuttattak egy nyilatkozatot. Ebben azt írják, hogy testi és lelki betegségektől szenvednek, és többen öngyilkosságot fontolgatnak.

2016 júniusában is demonstráltak már migránsok a békéscsabai befogadóközpontban Forrás: MTI/Donka Ferenc

Azt is írták, hogy az éhségsztrájkkal elsősorban a külföldi sajtó figyelmét akarják felkelteni. Abban bíznak, hogy így minél előbb kiengedik őket a befogadóközpontból. Leírták, hogy már hat hónapja vannak a központban, és nem tudják, hogy mi lesz a sorsuk.