Botkának tisztáznia kell a szerepét a Szeviép-ügyben Hollik szerint

Vágólapra másolva!
Botka László szocialista miniszterelnök-jelöltnek tisztáznia kell, hogy milyen szerepe volt a Szeviép-ügyben - jelentette ki szombati sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki politikusnak el kellene mondania, hogy "a csődöt jelentő cégből valóban folyattak-e százmilliókat az MSZP kasszájába", mint azt az alvállalkozók jogi képviselője állította az Origo korábbi cikkében. Megemlítette azt is, hogy a városi önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő cégek infrastrukturális fejlesztéseit ez a vállalkozás végezte.

- fogalmazott a kormánypárti politikus. Azt mondta, hogy a Szeviép-ügy "egyértelműen a Magyar Szocialista Párthoz kötődik", hiszen legnagyobb megrendeléseit a Botka László által vezetett Szegedtől kapta a cég, a cégvezetőnek pedig évekig közös vállalkozása volt Ujhelyi István MSZP-s politikussal.

A szegedi polgármesteri hivatal péntek este úgy reagált írásunkra az M1 aktuális csatorna Híradójának, hogy az önkormányzat és a Szeviép között "nem volt szerződéses kapcsolat".