Nem beszél ügyfele indítékáról a Teréz körúti robbantó ügyvédje

teréz körúti robbantás sajtótájékoztató video
Budapest, 2016. október 20. A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjének elfogásáról készült videofelvételt vetítik le az elfogást bejelentő sajtótájékoztatón a Központi Nyomozó Főügyészségen 2016. október 20-án. Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú, ezidáig büntetlen előéletű fiatalembert a Teréz körúti robbantással összefüggésben. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Március 8-án folytatódik a tavaly szeptemberi, Teréz körúti robbantással meggyanúsított P. László kihallgatása, aki mindent bevallott. Arról viszont ma sem beszélt az ügyvédje, miért tett ilyet.
Vágólapra másolva!
Egy hónap sem kellett a nyomozóknak, és elfogták P. Lászlót Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Brunner Tamás telefonon azt mondta, szerdán is kihallgatták védencét a Központi Nyomozó Főügyészség ügyészei. Arról is beszélt, hogy amit az elmúlt napokban P. László elmondott,

előbb ellenőrizni fogják az ügyészek,

majd március 8-án folytatják a kihallgatást.

Az ügyvéd hozzátette, ügyfele a kihallgatások során beismerte, hogy ő készítette az eszközt, ő helyezte el, és ő hozta működésbe, így azok az értesülések is helytállóak, amelyek szerint ő szerepel a felvételeken.

Az indítékra egyelőre nincs válasz"

- tette hozzá Brunner Tamás, aki további részletekre nem tért ki.

P. Lászlónak korábban nem volt priusza, nem tudni, miért robbantott Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A tavaly szeptember 24-ei robbantásban két rendőr sérült meg, egyikük életveszélyesen, a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél. A gyanúsítottat október 19-én Keszthelyen fogták el. P. László előzetes letartóztatását szerdán hosszabbította meg a Budai Központi Kerületi Bíróság április 21-éig.