Orbán Viktor: Öt nagy támadást kell kivédeni

Vágólapra másolva!
"Öt nagy támadás" kivédését tartja az idei év feladatának Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint ehhez új nemzeti politikára lesz szükség. 
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor évértékelője 2017. február 10-én a Várkert Bazárban. További képekért kattintson! Fotó: Mudra László - Origo

Öt nagy támadás

Öt nagy támadás kivédését tartja az idei év feladatának Orbán Viktor, aki szerint ehhez új nemzeti politikára lesz szükség. Az öt támadást a miniszterelnök így foglalta össze:

1. Az idén, már az év első felében, Brüsszel meg akarja majd tiltani a rezsicsökkentést. A terv már az asztalon van, az országok független energiapolitikája helyett központi szabályozást akarnak, amivel elvennék a tagállamok ármegállapítási jogát. A kérdés az lesz majd, hogy megvédjük-e a rezsicsökkentést, vagy fogadjuk el Brüsszel döntését, és bízzuk ismét a nagyvállalatokra a rezsidíj megállapítását?

2. Az illegális bevándorlás hiába vet fel megoldhatatlan problémát és terrorveszélyt, szerte Európában hiába a véres valóság és az elborzasztó tények, a migránsok korlátlanul mozoghatnak egész Európában, amíg ügyüket véglegesen el nem bírálják. A 2017-es év kérdése az lesz, őrizetbe vegyük-e és őrizetben tartsuk-e őket, amíg jogerős döntés nem születik róluk?

Kattintásra galária nyílik Fotó: Mudra László - Origo

3. 2017-ben szembe kell néznünk a nemzetközi szervezetek felerősödő aktivitásával is. Egyre több országban, így nálunk is gondot okoz, hogy titokban, külföldi pénzekkel akarják befolyásolni a politikát. Már éppen elégszer bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk dönteni a saját sorsunkról.
Az tehát a kérdés, engedünk-e az átláthatatlan külföldi befolyásolási kísérleteknek. Itt nem a civil szervezetekről van szó, akik valamely fontosnak vélt ügyet akarnak sikerre vinni. Itt nemzetközi szervezetek fizetett aktivistáiról és irodáikról van szó. Soros György szervezetei egyfolytában azon dolgoznak, hogy százezerszám szállítsák Európába a migránsokat. Azon dolgoznak, hogy letérítsék a magyar országgyűlést és a magyar kormányt az emberek által kijelölt útvonalról.

4. 2016-ban az is kiderült, hogy Brüsszel újabb és újabb gazdasági jogosítványokat akar magához venni a tagállamoktól. Már korábban is előfordult, hogy Brüsszel megakadályozta a magyar kormány radikális adócsökkentését. Adót emelni lehet, csökkenteni nem. Ezért az a kérdés, akarjuk-e, és ha igen, képesek leszünk-e nemzeti hatáskörben tartani az adópolitikát, dönthetnek-e adócsökkentésről szabadon a nemzetek?

Az évértékelő képeiért kattintson! Fotó: Mudra László - Origo

5. És végül fel kell készülnünk arra, hogy Brüsszel támadás alá veszi a munkahelyteremtő támogatásokat is. Számos ország, köztük mi is használjuk ezt a gazdaságfejlesztési eszközt. A kérdés az, hogy a nemzetek dönthessék-e el, hogy akarnak-e munkahelyteremtő támogatásokat, vagy ezt a jogot is átadják Brüsszelnek?

Mind az öt kérdés mögött a nemzeti önrendelkezés joga húzódik meg – mondta Orbán Viktor. Hozzátette: visszatértünk a kiindulóponthoz, nemzetek szemben a globalistákkal, szuverenisták szemben az unionistákkal.

Lázadás

Orbán Viktor szerint az elmúlt évben Európában fellázadtak azok, akiknek eddig nem lehetett hallani a hangját, akiket a politikai korrektség "szájzár alá vett".

2016-ról azt mondta, hogy gőg és felsőbbrendűség jellemezte a világ vezetőit. Orbán szerint ezt sok helyen megelégelték az emberek, amire a legjobb példa a brexit és az amerikai elnökválasztás. A kormányfő ismét bírálta a liberálisokat, akik szerint szobatiszta politikus nem lehet populista.

Orbán Viktor szerint azok, akiknek nem jutott a globalizmus eredményeiből, azok

fellázadtak, és visszakövetelik a nemzetek sokszínű világát.

További képekért kattintson! Fotó: Mudra László - Origo

A magyarok már túl vannak a lázadáson, "sőt talán elsőként lázadtunk fel, 2010-ben" – fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt mondta:

Magyarország hét év alatt felépítette saját politikai-gazdasági rendszerét,

amely "a mi testünkre szabott, a mi ízlésünk szerint való". Magyarország "lázadására" példaként említette a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "hazaküldését", a multinacionális vállalatok megadóztatását és a rezsicsökkentést. Az ország stabilitása nem inoghatott meg az elmúlt években – mondta.

Azt is mondta: a magyar gazdaság négy éve növekszik, az elmúlt 7 évben 700 ezer új munkahely jött létre.

Orbán Viktor: Biztosított a magyarok jövője

Orbán Viktor a brexitet, az amerikai elnökválasztást, az olasz kormány "kipenderítését" és a magyar kvótanépszavazást is példaként említette arra, hogy az emberek sok helyütt megelégelték a "gőgöt és a felsőbbrendűséget", az utópiák erőltetését.

Orbán Viktor szerint a magyarok jövője biztosított, Magyarország erősödik és fejlődik, Magyarországon "a holnap nem vet árnyékot a mára". A miniszterelnök úgy fogalmazott:

"a holnap miatt nincs okunk idegeskedni,

a családok talpra fognak állni, és anyagilag is össze fogják szedni magukat". Hozzátette: ha mindenki rendesen elvégzi a munkáját, betartjuk a törvényeket, nem lesz baj, és minden évben mindenki előreléphet.

Fotó: Mudra László - Origo

Zárásként Orbán Viktor azt mondta: 2016-ban a magyar ember azt gondolja, hogy szeretné látni a legjobb kormányt. "Nem szabad emiatt megsértődni, már elég sértődött miniszterelnököt láttam, akik nem nyújtottak valami szép látványt. Sem megsértődni, sem elbizonytalanodni nem szabad" – tette hozzá. A "korábbi böszme vezetők" mindig csak azt magyarázták, hogy mit nem lehet megtenni.

A miniszterelnök szerint a szocialista kormányzás kultúrája az önsajnálat kultúrája volt, míg ma a cselekvés kultúrája van – tette hozzá.