Megérkezett az olasz buszbaleset áldozatainak holttestét szállító konvoj

megemlékezés gyertya mécses virág Szinyei Merse Pál Gimnázium buszbaleset Olaszország autópálya baleset A4 Verona
Megemlékezők mécsest gyújtanak az előző napon este történt buszbaleset áldozatainak emlékére a VI. kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt 2017. január 21-én. Egy az iskola diákjait szállító, Franciaországból hazafelé tartó autóbusz az észak-olaszországi A4-es autópályán egy veronai csomópontnál balesetet szenvedett, majd kigyulladt. Tizenhat középiskolás diák életét vesztette, huszonhatan megsérültek.
Vágólapra másolva!
Átlépte a szlovén-magyar határt a veronai buszbaleset 16 halálos áldozatának holttestét szállító autókonvoj. A menet várhatóan délután három órára érkezik meg a budapesti Honvédkórházhoz.
Vágólapra másolva!

Nem sokkal dél után Tornyiszentmiklósnál lépett be Magyarországra az a hat járműből álló konvoj, amely a veronai buszbaleset 16 halálos áldozatának holttestét szállítja Budapestre.

Az Olaszországból Szlovénián át érkezett konvojban három halottszállító haladt,

továbbá egy kisbusz, amelyben a két héttel ezelőtti baleset után megmaradt csomagokat és személyes holmikat szállítják.

Mécsesek a buszbaleset áldozatainak emlékére a Szinyei Merse Pál Gimnázium előtt Fotó: Csanádi Márton - Origo

A szlovén-magyar határátkelési pontot elhagyva a konvoj megállás nélkül haladt tovább az M70-es autóúton az M7-es autópálya, illetve Budapest irányába.

A konvoj várhatóan 15 óra után érkezik meg Budapestre, a Honvédkórházhoz.

A január 20-án, Verona közelében történt tragédia halálos áldozatainak holttestét pénteken öt veronai kórházból gyűjtötték össze és helyezték át a halottszállító járművekre. Olaszországban rendőri felvezetést is biztosítottak a magyar járművek számára.

A baleset helyszíne az olasz autópályán - a busz teljesen kiégett az ütközés után Forrás: AFP/Handout

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.