2017-ben is csúcsborral jelentkezik a Szent Tamás Pincészet

Vágólapra másolva!
Az első osztályú, történelmi mádi dűlők kiváló minőségű szőlőiből megálmodott integrációs borkülönlegességet Ifjabb Szepsy István, a Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet borásza mutatta be a mai napon a Mádi Furmint Február elnevezésű rendezvényen. A legkiválóbb termőhelyekről származó, limitált palackszámú MAD ONE Furmintválogatás március elsejétől jegyezhető elő.
Vágólapra másolva!

Tavaly nagy érdeklődés kísérte a Szepsy 100 fehérbor-különlegesség bejelentését. A mádi integrációs területekről szüretelt Mád Furmint sikertörténete után ezért a pincészet most ismét egy egyedi és hosszan eltartható, dűlőszelektált furmint csúcsborral örvendezteti meg a borkülönlegességek kedvelőit és gyűjtőit.

Az utóbbi években a hazai borok közül a legtöbb nemzetközi és hazai elismerést ezzel a fajtával érték el. Ifjabb Szepsy István 18. generációs borász, a Mád Furmint készítője két év alatt három Decanter világversenyen is elhozta a „Legjobb magyar fehérbor" különdíjat, itthon pedig alig néhány hete a Magyar Bor Nagydíjat. A furmint tehát bizonyította, hogy nemzetközi szinten is képes méltón képviselni a magyar borkultúrát.

Az egyik legrangosabb rendezvény

A Furmint Február évek óta hazánk egyik legrangosabb boros rendezvénysorozata, melynek a közkedvelt szőlőfajta fő termőterületén zajló programját, a Mádi Furmint Februárt a „2017 – a Furmint Éve" eseményeihez kapcsolódóan, hagyományteremtő céllal, idén második alkalommal rendezték meg.

A szakmai programoknak a Mádi Oktatási Központ adott helyet, ahol a furmint nemzetközi sikereit kiváltó tényezőkre, a magas minőségre és az egyediségre koncentrálva három előadást hallgathattak meg az érdeklődők a geológiai kutatásokról, a hordókísérletekről, valamint a biológiai növényvédelemről.