Migránsok betelepítését segítenék Sorosék

Ahmed H. Röszke Horgos
Vágólapra másolva!
Migránsok magyarországi letelepedésének elősegítését támogatja a Soros Györgyhöz köthető Magyar Helsinki Bizottság, a Menedék Egyesület és a Cordelia Alapítvány. Ez derül ki a menekültügyi rendszer megújítására tett javaslataikból.
Vágólapra másolva!

A Magyar Időkben ismertetett javaslatcsomag szerint, míg korábban a déli határzár ellen úgy érveltek ezek az alapítványok, hogy Magyarország tranzitország, úgysem akarnának maradni a migránsok, új kiadványukban a letelepedést bátorítanák. Azzal érvelnek, hogy szerintük Magyarország a migráció révén tudná enyhíteni demográfiai problémáit és az újabban tapasztalható munkaerőhiányt. Sőt, a kiadvány szerint

már a befogadóhelyeken az integrációra készítenék fel a migránsokat.

Az országban maradó bevándorlók pedig – minden más bevételüktől függetlenül – pénzbeli támogatásra is jogosultak lennének. Például lakásbérlésüknél a magyar állam gondoskodna a kaucióról, a lakásokban okozott esetleges károkért pedig szintén az állam vállalna kezességet.

Forrás: Police.hu

A Magyar Idők szerint érdekes az is, hogy a Soros által támogatott alapítványok javaslata szerint meg kellene szüntetni az illegális határátlépés büntethetőségét. Ezenkívül a menekült fogalmát is rugalmasabbá tennék: elismerik, hogy sok határátlépő tényleg nem tekinthető menekültnek, de megalkották a „menekülő” fogalmát, amit a Magyar Idők szerint gyakorlatilag arra használnának, hogy több bevándorlónak adhassanak menekültstátust.

Uszoda, sportpálya, segítség transzvesztitáknak

Javaslataik között szerepel még, hogy a befogadóhelyeken olyan extra szolgáltatások legyenek, mint például fedett, egész évben használható sportpályák megfelelő felszereléssel, vezeték nélküli internet,

a homoszexuális/transzvesztita és egyéb speciális igényű emberek számára pedig szakértői segítségnyújtás.

A befogadóállomásokat nagyobb települések lakott területén belül alakítanák ki, amiről elismerik: a helyi lakosság támogatása lenne szükséges hozzá.