Élettársához akart hazamenni az állampusztai szökevény

Vágólapra másolva!
A solti börtön mellett lévő juhászatból szökött meg reggel az a rab, akit pár órával később el is fogtak. Júniusban szabadult volna, de elhagyta az élettársa, ezért akart hazamenni.
Vágólapra másolva!

Néhány óra leforgása alatt elfogták a büntetés-végrehajtás munkatársai azt a férfit, aki szombaton reggel megszökött az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet juhászatának területéről.

A 22 éves férfinak az intézet solti börtöne mellett működő fűzhalmi juhászatban kellett volna dolgoznia.

Orosz Zoltán őrnagy, a Büntetés-végrehajtási Szervezet szóvivője az Origónak azt mondta, egy hatalmas állattartó telepről van szó, ahol őrzik a fogvatartottakat, és kerítés is van, bár nem olyan, mint a börtönök körül. Miután észrevették, hogy a férfi megszökött, értesítették a rendőrséget, és a nyomába eredtek.

Pár órával később az 52-es főút 42-es kilométerkőjének közelében, egy füves-bokros területen találtak rá az intézet munkatársai, 3-3,5 kilométerre a juhászattól. A férfi nem menekült és nem állt ellen.

Információink szerint a férfit január óta tartották fogva azért, mert

nem fizette be a közlekedési szabálysértések miatti bírságokat.

A többi között jogosítvány nélkül vezetett, majd miután eltiltották a vezetéstől, ismét lebukott. Az intézetbe kerülése után több korábbi, ki nem fizetett bírsága is elzárásra változott. Mivel ezek összeadódtak,

júniusra tolódott a szabadulásának időpontja.

Úgy tudjuk, mégsem emiatt, hanem magánéleti okok miatt szökött meg. Az élettársa elhagyta, ezért szeretett volna hazamenni.

Fogolyszökés miatt a fiatal férfi akár három év börtönnel is büntethető, az intézetben pedig fegyelmi eljárás indul ellene. Az biztos, hogy többet nem mehet a juhászatba dolgozni.