Újabb vita a baloldalon: a Párbeszéd Botka Lászlót vádolja

Botka László polgármester Szeged
MSZP
Budapest, 2014. május 31. Botka László választmányi elnök nyilatkozik a sajtónak a Magyar Szocialista Párt (MSZP) országos választmányának ülése közben a párt VI. kerületi, Jókai utcai székháza előtt 2014. május 31-én. Elrendelte az MSZP választmánya a teljes tisztújítást, és július 19-ére összehívta a párt tisztújító kongresszusát. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Belépési nyilatkozatot küld Botka Lászlónak a Párbeszéd, szerintük náluk a helye, mert programja kísértetiesen hasonlít a pártéra.
Vágólapra másolva!

A Párbeszéd azt írja az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy Botka László "hiába ígérte mintegy másfél hónapon át, nem kereste meg a Párbeszédet, de ennyi idő alatt legalább a párt alapjövedelem-javaslatát és a Mindenki számít című vitairatát sikerült figyelmesen átolvasnia".

Ezzel arra utalnak, hogy

Botka László elképzelései nagyon hasonlítanak pártjuk programjához.

Ezt elsősorban Botka László a 168 órában pénteken megjelent cikkére alapozzák. Ahogy a Párbeszéd a közleményben írja, "az ott leírtak kísértetiesen egybecsengnek az eddig csak a Párbeszéd által követelt, innovatív közpolitikai javaslatokkal".

Botka Lászlónak belépési nyilatkozatot küld a Párbeszéd Forrás: MTI/Kovács Attila

A Párbeszéd a programok és gondolatok hasonlósága miatt "azt javasolja Botka Lászlónak, hogy

Ennek elősegítéseként pedig egy belépési nyilatkozatot küldünk a számára" – írják a közleményben.