Tömeges felmondási hullám indult Simicska tévéjénél

Tarr Péter Lukáts Péter Pauwlik László HírTv Lukáts Péter Tarr Péter és  Pauwlik László tart sajtótájékoztatót a HírTv arculatváltásáról
Lukáts Péter Tarr Péter és Pauwlik László tart sajtótájékoztatót a HírTv arculatváltásáról
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napokban összesen 20 dolgozó jelentette be távozását Simicska Lajos hírtelevíziójában. A távozás oka az ATV-ben bizonyos értelemben megbukott Kálmán Olga érkezése. 
Vágólapra másolva!

Felmondási hullám indult el a Hír TV-nél. Csak hétfőn öten kezdeményezték a munkaviszonyuk megszüntetését. Az elmúlt napokban összesen 20 dolgozó jelentette be távozását Simicska Lajos tévéjében, köztük több szerkesztő, operatőr és technikus. Mindannyian az Echo TV-hez szerződnek – írta meg a Magyar Idők.

A lap úgy tudja, hogy a szakítás oka

a tulajdonos által megkövetelt 180 fokos politikai fordulat.

Már tavaly év végén bizonytalanná vált a hangulat a szerkesztőségben, miután kitudódott, hogy még a hírigazgató, Nagy Zoltán is a rivális Echo TV vezetőjével tárgyalt. A hírcsatorna dolgozóinál Kálmán Olga, a liberális oldal emblematikus riporterének érkezése volt az utolsó csepp a pohárban. Úgy tudják, hogy a volt ATV-s műsorvezető leigazolása óta „lázadásközeli” hangulat uralkodik a Hír TV-ben.

Kálmán Olga pálfordulása

Mint arról korábban beszámoltunk, 2015 előtt még oligarcházta Simicska Lajost Kálmán Olga, de azóta jelentősen megváltozott a műsorvezető gondolkodása ebben a tekintetben, aminek az lett – legalábbis eddig – a csúcspontja, hogy átment a Hír TV-hez.

Az ATV karácsonyi partija után Kálmán Olga műsorvezető felmondott, és mint kiderült, a Hír TV-hez szerződött. A Ripost úgy tudja, hogy nettó 4 millió forintot fog havonta keresni, ami példátlanul, egészen abszurd módon magas fizetés. Nyilván felmerül a kérdés, hogy megérhet-e egy tévés ennyi pénzt valakinek, ez esetben a Hír TV tulajdonosának, Simicska Lajosnak. Kálmán Olga messze nem a legsikeresebb műsorvezető volt az ATV-ben, sőt, ami szinte már komikus: a nevéhez kötött műsorát volt, hogy többen nézték, ha nem ő vezette. A Hír TV-ben sok embert felháborított Kálmán Olga mondhatni nevetségesen magas fizetése – és egyáltalán, az érkezése.

Simicska Lajosról a múlt héten lehetett olvasni legutóbb, amikor kiderült, hogy Jaguárjával árokba borult. Arról egyelőre nem tudni, hogy amikor vezetett, részeg volt-e.