Rúpiát is találtak az érdi díler családnál

Vágólapra másolva!
Gyerekeknek is árultak biofüvet, kristályt az Érden elfogott dílerek, a családi vállalkozás nagyüzemben terjesztette a dizájnerdrogokat - de a náluk talált külföldi valuta alapján más illegális üzletben is részt vehettek.
Vágólapra másolva!

Nagy rajtaütés volt kedden az érdi Mátra utcában, egy dizájnerdrogos elosztó központot számoltak fel a rendőrök, és jelentős mennyiségű drogot, készpénzt találtak a házkutatás során – értesült az Origo.

Gyerekeknek is árultak

A gyanú szerint részben családi vállalkozásban terjesztették a kábítószert: apa, anya és nagykorú fiuk, valamint három másik férfi vett részt üzletben. A Pest Megyei Főügyészség szerint a herbál grammját 1500 forintért, a kristályt 3000 ezer forintért árulták, de adtak ecstayt is, vevőkörükhöz pedig dílerek, de gyerekkorú fogyasztók is tartoztak.

A terjesztők 2015 óta napi szinten kereskedtek Érden – hogy hány vásárlójuk lehet, egyelőre nem tisztázott, de az üzlet jól mehetett: úgy tudjuk, a razzia során

csak az egyik gyanúsítottnál 5 millió forintnak megfelelő összegű készpénzt találtak.

A bankjegyek között volt orosz rubel és indiai rúpia is – ez arra utal, hogy a férfi korábban más illegális üzletben, például embercsempészetben is részt vehetett, az érdi vevőkör valószínűleg nem rúpiával fizet a herbálért.

Egymást érik a rajtaütések

Az elmúlt napokban országszerte ez a harmadik nagyobb, dizájnerdrog-terjesztőket célzó rajtaütés: január 11-én Nógrádban kapcsoltak le egy legalább hat megyében kereskedő csoportot, az érdi akcióval egyidőben pedig Kecskeméten és környéken ütöttek rajta egy focicsapatnyi díleren.