Ölt és erőszakolt a drogos Leonidász

Vágólapra másolva!
Végzett apja volt barátnőjével, családtagjait pedig kábítószertől képzelegve kínozta a fiatal férfi: Leonidásznak, a híres spártai vezérnek hitte magát, idővel pedig elméje is megbomlott.
Vágólapra másolva!

Jogerősen 14 év börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla a fiatal férfit, aki 2013 nyarán megfojtotta és megerőszakolta apja volt élettársát, később pedig terrorizálta családtagjait.

Csalódottságában ölt

Az ítélőtábla összefoglalójából kiderül, hogy a rendszeresen herbál dizájnerdrogot használó és italozó vádlott 2013. augusztus 25-én meglátogatta Nagykanizsa mellett élő áldozatát, segített a ház körüli munkákban az asszonynak, aki iránt régóta szexuális vonzalmat érzett.

A nő étellel és itallal kínálta vendégét, majd szóba hozta, hogy a vádlott apját kéri meg a tetőcserére. A csalódott, és a meghívás miatt valószínűleg másra számító férfi dührohamot kapott, amiért apja és volt partnere még mindig tartják a kapcsolatot: ütlegelni kezdte az asszonyt, az ütésektől földre eső áldozat hátára térdelt, és megfojtotta.

A testet a gyilkosság után lemeztelenítette és megerőszakolta,

majd bezárta a bejárati ajtót - a ház kulcsát egy tárolóban dugta el, a tároló kapujának kulcsát pedig eldobta.

Semmi sem tűnt gyanúsnak

A megfojtott nőt csak napokkal később találta meg volt élettársa.

Bár az ajtót kívülről zárták be, a holttest pedig lemeztelenítve feküdt, a rendőrség mégis közigazgatási eljárásban vizsgálta az ügyet.

Az erősen oszló tetem állapota miatt ugyanis már nem tudtak megállapítani idegenkezűséget, a szakértő szerint keringés-légzés leállás okozta az áldozat halálát.

Őrült Leonidász

A gyilkosságra valószínűleg nem is derült volna fény, ha tettes elméje időközben nem bomlik meg teljesen: a rendszeresen herbálozó és ivó férfi

Leonidász spártai hadvezérnek képzelte magát , családtagjaival pedig alattvalóként bánt,

különösen azokkal, akikkel konfliktusba került.

Késsel kényszerítette

Nagyanyja élettársát például élősködőnek tartotta: 2014 júniusában egy közös italozás után megverte és fojtogatni kezdte az idős férfit, egy késsel pedig arra kényszerítette, hogy térden állva kérjen bocsánatot az egész családtól.

A sértett másnap elmenekült otthonról, és későbbi rosszulléte majd orvosi ellátása miatt kiderült, hogyan terrorizálta őt "Leonidász". A vádlott az incidens után egy nappal

rátámadt nagyanyjára is

akit levonszolt a pincébe, az asszonynak azonban sikerült kiszabadulni a fogságból.

Beteg, de tudta, mit tesz

A sorozatos dühkitörésekből azonban rendőrségi ügy lett, és az agresszív vádlottat néhány elszólása miatt végül a 2013-as haláleset miatt is meggyanúsították. Ekkor részletes beismerő vallomást tett, az elmondottak pedig kiegészítették és pontosították a korábbi orvosszakértő eredményeket.

A drogfogyasztó férfit több elmeszakértő is megvizsgálta: a végső eredmény szerint disszociális, más néven antiszociális személyiségzavara van, ami időnként gyermeki viselkedéssel és képzelgésekkel társul. Megállapítható emebetegsége azonban már a gyilkosság után alakult ki, és pszichés torzulás nem befolyásolta a bűncselekmény elkövetésekor.