Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Kékestetőn már 40 centiméteres a hó

Kékestető, 2016. október 6. Behavazott tengerszint feletti magassági jel 2016. október 6-án. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Országszerte jelentős mennyiségű hó hullott szombat reggelig, Kékestetőn már 40 centiméteres a hó vastagsága. Jelenleg az ország keleti felében többfelé havazik.
Vágólapra másolva!

A Kékestetőn már 40 centiméteres a hóvastagság, miután országszerte jelentős mennyiségű hó hullott szombat reggelig. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint a 300 méter feletti települések közül több mátrai illetve bükki településen is 20-35 centiméter közötti a hóvastagság.

A Kékestetőn már 40 centiméter körüli a hóvastagság Forrás: MTI/Komka Péter

A meteorológiai szolgálat szombat reggeli veszélyjelzésében azt írta: a havazást okozó mediterrán ciklon a keleti országrészre tevődik át, majd délutánra elhagyja az országot. Addig nagyobb mennyiségű - 5 centimétert meghaladó - havazást leginkább az északkeleti megyékben okozhat.

A havazás veszélye miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést szombatra a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint szombaton napközben mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok között várható a hőmérséklet, estére pedig mínusz 7 és 0 fok közé hűl le a levegő. Vasárnap néhol lehet kisebb havazás, hózápor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről