Hetek óta nincs rendes fűtés két mentőállomáson

Csökken a rezsi, de azért ne fűtsd az utcát, távfűtés, rezsicsökkentés, hideg idő
Vágólapra másolva!
Január elseje óta nem működnek a kazánok a váci mentőállomáson, de az OMSZ angyalföldi telephelyén is leállt a központi fűtés. A mentők hétfőn kinevezett főigazgatója vizsgálatot indított az ügyben.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb hidegek idején sem működtek a váci mentőállomás kazánjai: január elején leállt a rendszer, de baj van a fűtéssel az Országos Mentőszolgálat angyalföldi, Bázis nevű telephelyén is -értesült az Origo.

Érdeklődtünk az OMSZ sajtóosztályán, ahol több napos csend után megerősítették a hírt: hozzátették, a váci állomás kazánjai közül kettőt azóta megjavítottak, de

a telephely harmadán még nincs rendes fűtés, infra hősugárzókkal, elektromos radiátorokkal melegítenek.

Baj van a Bázison is

Lerobbant a gőzkazán a Bázison is, ahol két hete szünetel a központi fűtés több műhelyben és raktárhelyiségben. Itt is hordozható eszközökkel fűtenek, és úgy tűnik, a teljes fűtési rendszert és a kazánt is cserélni kell majd.

Hetekig nem működtek a kazánok a váci mentőállomáson. A kép illusztráció Forrás: AFP/DPA

Nem hivatalos forrásból korábban úgy értesültünk, hogy a váci kazánok nem elromlottak, hanem egyszerűen eladták őket. Ezt az OMSZ határozottan cáfolta.

Csató Gábor, a mentőszolgálat hétfőn kinevezett főigazgatója soron kívüli tájékoztatást kért az üggyel kapcsolatban, és utasítást adott, hogy az illetékesek a lehető leggyorsabban oldják meg a fűtési gondokat.