A vécécsészén állva leste, mit csinálok

leskelődik kukkol kukkoló
Vágólapra másolva!
A magas, ősz férfi a szomszéd fülkéből szokott átkémlelni áldozataihoz – elzavarták, meg is kergették már, de mindig visszatér a KöKi Terminál férfivécéihez. A kukkolóról a dolgozók is tudnak, rendőrségi feljelentés nélkül azonban a biztonsági szolgálat nem tehet sokat.
Vágólapra másolva!

„Óvatosan beoson a foglalt fülke melletti kabinba, aztán egyszer csak feláll a wc-csészére, és felülről átnéz. Ha valaki nem veszi észre, akkor ezt

– írta az Origónak egy szemtanú a KöKi Terminál visszatérő kukkolójáról.

Többször is belefutott

A levélíró állítja, többször is találkozott a zaklatóval, először tavaly szeptember 23-án, majd idén január 8-án is. Másodjára viszont résen volt: lefülelte, majd

megkergette a magas, őszes, 40–50 év közötti, zöld télikabátot viselő férfit,

akinek azonban sikerült elmenekülnie a garázsba vezető lépcsőn.

Nincs joguk megfogni

A levélíró szerint a biztonsági szolgálat jól ismeri a kukkolót, mégsem tesznek semmit ellene, hiába kérte már az első alkalommal az őrséget, hogy fogják el.

A KöKiben, de a Westendben is látták az állítólagos kukkolót Fotó: Hajdú D. András - Origo

Erre egyébként nem is lenne igazán módjuk: a mosdókban érthető okból nincsenek térfigyelő kamerák, tehát bizonyíték nincs a zaklatásról. Az őrök pedig csak akkor kaphatnak el valakit, ha tetten érik – illetve akkor, ha a szemtanú vállalja a rendőrségi feljelentést is. Minden más esetben tehetetlenek.

Az Origónak névtelenül nyilatkozó dolgozók elmondták, tudnak a perverz látogatóról, aki

állítólag a Westend mosdóiban is felbukkan.

Időnként elég nyersen el is küldik, ráripakodnak – mégis visszatér, visszatartani nem lehet.

Valódi álhír?

Megkérdeztük a KöKi Terminál vezetőségét. Majsai Krisztina bevásárlóközpont-igazgató szerint a kukkolóról szóló történet valódi álhír.

Az igazgatónő szerint a mosdókat a nap minden órájában ellenőrzik a takarítók vagy az őrök, biztonságuk európai színvonalú – ettől függetlenül ritkán előfordulhat, hogy

de az ilyen próbálkozásokat szerinte kiszűri a terminál őrsége.

A rendőrség is tud róla

Majsai Krisztina azt is mondta, nem tudnak a személyleírásban szereplő kukkolóról, és menedzsmentjük sem kapott jelzést az ügyről.

A kukkolót az adrenalin, a lebukástól való félelem is hajtja. A kép illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Korionov

Ugyanakkor a BRFK is értesült a kukkoló szeptember 23-i leleplezéséről – a rendőrségtől úgy tudjuk, a bejelentő akkor nem akart tanúskodni egy esetleges rendőrségi vagy bírósági eljárás során, így a KöKi biztonsági szolgálata sem tett hivatalos bejelentést az esetről.

November 8-án viszont a kapott leírás alapján

az őrök felismerték és a Terminál területén visszatartották a feltételezett kukkolót,

majd értesítették a rendőrséget – kérdés, milyen jogalappal, ha az illető éppen csak sétálgatott a KöKiben. A járőrök igazoltatták a férfit, de mivel bűncselekmény gyanúja nem merült fel, el is engedték.

A vágy, amit szégyell

A kukkolónál a vágy összekapcsolódik az adrenalinfüggéssel: intim helyzeteket, nemi aktust próbál meglesni, a lebukástól és a megszégyenüléstől való félelme pedig gyakran kielégülésig fokozza a szexuális izgalmat – mondta az Origónak Rozs Erika szexuálpszichológus.

Szerinte

a kőbányai leskelődő tisztában lehet azzal, hogy komoly veszélyben van, megverhetik, megalázhatják, de ez csak vonzóbbá teszi számára a helyzetet.

A szakértő azt is valószínűsíti, hogy az aberráció mögött egy gyerekkori szexuális trauma állhat, amit a KöKi vécéiben lopakodó kukkoló újra és újra átél minden leskelődés közben.

Mivel a neten szinte bármilyen extrém videóhoz hozzá lehet férni, sejthető, hogy ezek már nem elegendő ingerforrások a férfi számára – mára kiégett, és csak valódi kukkolással élheti meg szenvedélyét.

Megalázó és veszélyes

Felmerül a kérdés, hogy áldozatai miért nem léptek fel eddig ellene. Rozs Erika szerint ilyenkor azt is mérlegelni kell, hogy

a kukkolót jó eséllyel csak erőszakkal lehet a helyszínen tartani,

a zaklatottaknak tehát dulakodniuk kellene, amiben ők is megsérülhetnek. Másrészt, jogi útra csak a már említett rendőrségi feljelentés után lehet terelni az ügyet, az eljárás pedig hosszan tartó, bürokratikus és megszégyenítő lehet a sértett számára is.