Szanyi Tibor: Nem gyűlnek az olimpiaellenes aláírások

Vágólapra másolva!
Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő szerint az ő gyalázásával akarja népszerűsíteni a Momentum Mozgalom az olimpiaellenes népszavazási kezdeményezését. A szocialista EP-képviselő a TV2 Tények című hírműsorának azt mondta, bizonyos mértékig indokolt a szervezet elnökének hisztérikus aggodalma, hiszen láthatóan nehezen gyűlnek az aláírások.
Vágólapra másolva!

A Momentum Mozgalom a Nyugati téri aluljáróban szombat délután gyűjtötte az aláírásokat a budapesti olimpiai pályázat elleni népszavazáshoz, amikor Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő megjelent, ahogy azt előre bejelentette. Aláírta az ívet, majd sajtótájékoztatót tartott, amelyen megjelent a Momentum elnöke, és a mikrofonok elé állt.

Fekete-Győr András azt mondta az újságíróknak

Szanyira utalva, hogy elegük van a politikusokból,

nyilatkozatok helyett inkább konkrét segítségre lenne szükségük.

– közölte.

Szanyi Tibor ma a TV2 Tények című hírműsorának azt mondta, a Momentum tagjai azt gondolhatták, hogy egy "kapóra jövő" szocialista európai parlamenti képviselő legyalázásával tudnak további támogatókat szerezni a népszavazási kezdeményezéshez, mert láthatóan nem gyűlnek az aláírások. Tegnap délután is csak ő és munkatársa volt a standnál.

– közölte.

A Momentum Mozgalom vezetői egy köteg aláírásgyűjtő ívet is átadtak Szanyinak, aki megígérte, hogy a kapott íveket aláíratva visszajuttatja a mozgalomnak. Arról is beszélt, hogy bizonyos mértékig indokolt az elnök hisztérikus aggodalma, hiszen tapasztalatból tudja, milyen 200 ezer aláírást összegyűjteni. Úgy fogalmazott, hogy az

Szerinte a Momentum Mozgalomnak minden egyes aláírásért szó szerint meg kell szenvednie.

– mondta Szanyi Tibor a Tényeknek.

A Momentum Mozgalom pár hete tűnt fel, az aktivistái február közepéig gyűjthetik Budapesten az aláírásokat, hogy legyen népszavazás az olimpiáról. Az alakulat rögtön elhatárolódott a baloldali pártoktól, de hamar kiderült róluk, hogy a szervezet mögött egykori baloldali politikusok állnak, köztük Szabó Pál, a Gyurcsány-kormány közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztere
aki 2002-től 2008-ig a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója volt, és Haris Éva volt szocialista választmányi elnök, az Együtt alapítója is.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom elnöke a Magyar Időknek azt mondta, még idén párttá alakulnak.