Trump tanácsadója: Tiszteljük Orbán Viktort

Donald Trump Speaks To Conservative Party Of New York State Reception In New York City GettyImageRank2 campaign conservative hair mexico PORTRAIT RACE right Trump WALL POLITICS ELECTION
NEW YORK, NY - SEPTEMBER 07: Republican presidential candidate Donald Trump leaves the stage after accepting the Conservative Party of New York State's nomination for president on September 7, 2016 in New York City. Following the event Trump will take part in a forum with Hillary Clinton, to answer questions on veterans issues and national security. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor bátor vezető, aki a józan ész talaján áll. A világ pedig fel fog ébredni és rá fog jönni, hogy neki és Mr. Trumpnak igaza van - mondta Jeffrey D. Gordon, a megválasztott elnök külpolitikai tanácsadója a Mandinernek.
Vágólapra másolva!

Tisztelet övezi Orbán Viktort – mondta Jeffrey D. Gordon, Donald Trump megválasztott amerikai elnök külpolitikai tanácsadója a Mandinernek adott nagyinterjúban. A Pentagon korábbi szóvivője, nyugalmazott haditengerészeti tiszt az Antall József Tudásközpont meghívására járt Magyarországon.

"Elképesztően jó érzés volt olvasnom azokat a sorokat" – válaszolt a Mandinernek a tanácsadó, arra a kérdésre, mekkora súlya volt, hogy Orbán Viktor elsőként állt ki az amerikai elnökválasztás republikánus jelöltje mellett.

Donald Trump is tiszteli Orbán Viktort Forrás: AFP/2016 Getty Images/Spencer Platt

Nyugodtan mondhatom: Mr. Trump csapatában mély csodálat és tisztelet van Orbán Viktor felé. Donald Trump is tudott tehát arról a nyilatkozatról. Múlt héten pedig beszéltek is telefonon – mondta.

A magyar miniszterelnök egyike a tanácsadó kedvenc vezetőinek, és ezt a véleményét Donald Trump is osztja.

A világ pedig fel fog ébredni és rá fog jönni, hogy neki és Mr. Trumpnak igaza van. Ebbe az irányba mennek a dolgok. Ahogy ugyanis Európa a migrációs válságot kezelte, az katasztrofális volt. Ezen változtatni kell - mondta a tanácsadó.

Véleménye szerint az EU-nak Líbia partjaira kellene visszavinnie a migránsokat Lampedusa helyett.

Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn elsőként állt ki az azóta megválasztott republikánus elnök mellett Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Az amerikai-magyar kapcsolatokról azt mondta, új fejezet kezdődik, és ennek már nagyon ideje volt. "Mi úgy látjuk, Orbán Viktor nagyszerű vezető, világszerte az egyik legjobb. Olyan, aki a józan ész talaján áll. Őszintén tiszteljük ezért. Semmi gond nincs azzal, hogy miniszterelnökük Magyarországot teszi az első helyre. Mi pedig Amerikát akarjuk naggyá tenni. Ez pedig annyit jelent: We're gonna make the America-Hungary relation great again. Újra naggyá tesszük az amerikai-magyar kapcsolatot!" - zárta a beszélgetést Jeffrey D. Gordon.