Újra kezdődhet Hagyó Miklós pere

Hagyó Miklós, bíróság, ítélet
Hagyó Miklós pere, Kecskemét, 2016.01.26.
Vágólapra másolva!
Újra kezdődhet Hagyó Miklós pere: a fellebbviteli főügyészség másodfokon megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyeztetné az elsőfokú ítéletet és azt szeretné, hogy a bíróság rendeljen el új eljárást. Hagyó Miklóst elsőfokon két év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság, ezt az ügyészség már az ítélet után törvénysértően enyhének nevezte. 
Vágólapra másolva!

A vádlottak egy részénél a kiszabott büntetések súlyosításra, másoknál az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezésére tett indítványt másodfokon a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Hagyó Miklós és társai ellen indult eljárásban.

Súlyosítás és hatályon kívül helyezés

A fellebbviteli főügyészség a BKV Zrt. két korábbi vezérigazgatója, valamint más korábbi felső vezetők esetében a kiszabott büntetés súlyosítását, míg

Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és több vádlott-társa esetében a tényállás megalapozatlansága miatt az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését és új eljárást indítványozott.

Az ügyben bejelentett védelmi fellebbezéseket ugyanakkor a fellebbviteli főügyészség egyetlen vádlott esetében sem ítéli alaposnak. A Kecskeméti Törvényszék januárban hivatali visszaélés valamint hűtlen kezelés bűntette miatt mint felbujtót két év - négy évre felfüggesztett - börtönre ítélte Hagyót.

Hagyó Miklós az elsőfokú ítélethirdetés után idén januárban Fotó: Marton Szilvia - Origo

Mesterházy Ernőt (egykori főpolgármesteri politikai főtanácsadót) első fokon felmentették a vád alól. Antal Attilát, a BKV Zrt. egykori vezérigazgatóját más mellett hűtlen kezelés bűntette miatt másfél év - három évre felfüggesztett - börtönnel sújtotta a bíróság.

Tízmilliós kártérítéseket szabtak ki

Balogh Zsolt negyedrendű vádlottat, a BKV Zrt. Antal Attilát követő vezérigazgatóját hűtlen kezelés bűntette, valamint magánokirat felhasználásának vétsége miatt egy év két hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték.

Több más vádlottat első fokon felfüggesztett börtönre vagy pénzbüntetésre ítéltek, illetve felmentettek.

Továbbá Hagyó Miklóst és Balogh Zsoltot 39,6 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte elsőfokú ítéletében a bíróság.