Lokál: Vona diktátorként vezeti a Jobbikot

Vona Gábor
Balassagyarmat, 2016. november 15. Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tart a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal balassagyarmati közösségi szállása előtt 2016. november 15-én. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
Vona Gábor, a Jobbik elnöke senkinek sem ad a véleményére a pártban, gyakorlatilag egy személyes vezetést valósít meg - nyilatkozták a Lokálnak a párt elitjéhez tartozó források.
Vágólapra másolva!

Súlyos állításokat fogalmazott meg a Lokálnak Vona Gáborról több, a Jobbik szűk pártelitjéhez tartozó politikus. Elmondásuk szerint bár „nincs bennük félelem", egyelőre nem adják a nevüket a nyilatkozatukhoz. – Abban bízunk, hogy a mostani jelzés célt ér, és Gábor visszafordul arról az útról, amelyen most elindult – magyarázták.

Az egyik forrás többek között arról számolt be, hogy Vona Gábor „élet és halál uraként" irányítja a Jobbikot, és bár szabadságról papol, valójában senkinek a véleményére nem ad. – Rálátok az országos elnökség munkájára, műmosolyok vannak és elképesztő méretű bizalmatlanság alakult ki a vezetőségben – emelte ki.

A Lokál forrásai szerint Vona diktátorként iránytja pártját Forrás: MTI/Komka Péter

Vona egy személyben döntött

Mint ismert, a Jobbik parlamenti frakciója a baloldali ellenzékkel összekapaszkodva megfúrta azt az alkotmánymódosítást, amelyben a kormánypártok kikötötték volna, hogy tilos Magyarországra bevándorlókat telepíteni. Pedig a pártelnök korábban egyenesen kijelentette, hogy aki nem támogatja az alkotmánymódosítást, az hazaáruló. A referendum után azonban Vona az Orbán Viktorral való találkozót követően előállt azzal a feltétellel, hogy a Jobbik csak akkor áll be a módosítás mögé, ha előbb megszüntetik a letelepedési kötvényeket.

– Erről Gábor egy személyben határozott,

senkit nem tájékoztatott, az elnökség a hírekből értesült arról, hogy az elnök mit művelt a miniszterelnök dolgozószobájában – mondta informátoruk.

Szőnyeg alá söprés

A Lokál forrása viszont arról számolt be, hogy a lépés komoly feszültségeket eredményezett a vezetés szintjén, de a tagságban is, mert „senki nem akarta elhinni, hogy ilyen horderejű szituációban hogyan lehet úgy viselkedni, ahogyan azt Gábor tette". – Ezeket az indulatokat sikerült valahogy a szőnyeg alá seperni a párton belül, és most is ez megy, de közben nekem meg még néhányunknak komolyan mosakodnunk kell az emberek előtt. Tudom, hogy van, aki burokban él, de én az utcákon azt látom, hogy az alkotmánymódosítás körüli patthelyzettel

a Jobbik azt a bázisát veszíti el, amelyre épült –

mutatott rá.