Felhős lesz az ég, és többfelé számíthatunk gyenge csapadékra

időjárás szél szeles hó havazás hóesés tél
NEW YORK, NY - FEBRUARY 08: A woman walks through wind, snow and sleet on Broadway during the beginning of a major winter storm on February 8, 2013 in New York City. New York City and much of the Northeast is expected to get a foot or more of snow through Saturday afternoon with possible record-setting blizzard conditions expected. Heavy snow warnings are in effect from New Jersey through southern Maine. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a [email protected] címre.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön erősen felhős lesz az ég és többfelé számíthatunk gyenge vegyes csapadékra: nagyrészt szitálás, eső valószínű, de a hegységekben és ÉK-en eleinte hó, havas eső is lehet - írja a Köpönyeg.hu.

Megerősödik a Ny-i, ÉNy-i szél. 2 és 7 fok között alakul a maximum.

Pénteken borongós, szeles időre van kilátás. Elszórtan fordul elő gyenge eső, zápor. Délutánra jelentősen mérséklődik az eleinte még erős légmozgás. +6 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szombaton a napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és egy-egy hózápor is előfordul. Hidegfront éri el hazánk térségét. Az ÉNy-i szél élénk marad. A csúcshőmérséklet +4 fok körül alakul.

Vasárnap friss, tiszta, napos idő várható. Reggel keményen fagyni fog, és délután is csak +3 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Ha lemaradt volna a tegnapról

Ott bukott orra Gyárfás, ahol azt hitte, biztosan áll a lábán. A Magyar Úszó Szövetség elnöki posztjáról szerdán lemondott Gyárfás Tamás volt a leghosszabb ideje regnáló hazai sportvezető.

Vigyázz, légfék! – A keleti blokk 10 legendás teherautója. Mi kell egy romba dőlt ország újjáépítéséhez, majd a téeszesítéshez és az erőltetett iparosításhoz? Sok szállítójármű, ismerték fel a szocializmus hajnalán, de a Kádár-korszakban a többi KGST-ország gyártmányai vették át a stafétát a Csepelektől, sőt, idővel a kamionosok lettek az irigyelt, Nyugatról csencselő világutazók. Bemutatjuk a ZIL-ek, Tatrák, Krazok és más elfeledett nagyvasak világát.

Gyárfást az úszók mondatták le. Az Origo úgy tudja, hogy a lemondást már korábban eldöntötte, ez legalább egy hete napirenden szerepelt, miután több úszó kilátásba helyezte, hogy nem indul a rövidpályás vébén, ha Gyárfás marad.

Volt kollégájának üzent Sebestyén Balázs. Nem könnyű a hajnali, reggeli rádiózás – jegyezte meg pikírten.

Többször is megerőszakolták a Westworld szép színésznőjét. Evan Rachel Wood először a Rolling Stone magazinnak adott interjúban, majd a riporternek küldött e-mailben, végül egy, a Twitterén közzétett nyílt levélben árulta el, hogy többször is szexuálisan bántalmazták.

Boldog névnapot

December 1. az év 336. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 30 nap van hátra.

Ma az Elzákat ünnepeljük.

Az Elza női név, amely az Elisabeth (magyarul: Erzsébet) német rövidüléséből származik.

Távkapcsoló

22.10-től a Dunán jön a Philadelphia című film Tom Hanksszel, Oscar-díjat kapott 1994-ben Bruce Springsteen és Neil Young szerzeménye, a legjobb betétdal miatt, Hanks pedig Golden Globe-ot zsebelt be az alakításért. 23.10-kor Propaganda a TV2-n, Till Attila portréműsora.

Mozipremierek

  • Szövetségesek
  • Vaiana
  • A mélység kalandora
  • A szobalány
  • Underworld - Vérözön
  • #sohavégetnemérős
  • Én, Daniel Blake
  • Halj már meg!