Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség kezdeményezte annak a jászberényi férfinak az előzetes letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal egyik csoportjával.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint a férfi jászberényi otthonában 2016. november 28-án lőfegyvernek és lőszernek minősülő tárgyakat tartott, amelyeket házkutatáskor a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai lefoglaltak.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonallal. A megalapozott gyanú szerint a szervezet célja az volt, hogy tagjai a későbbiekben meghatározott csoportokhoz tartozó emberek ellen, akár erőszakkal is fellépjenek.

A gyanúsított előzetes letartóztatását a Fővárosi Főügyészség lőfegyverrel, valamint lőszerrel visszaélés bűntettének, továbbá közösség tagja elleni erőszakra irányuló előkészület vétségének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte (a gyanú szerint ugyanis migránsok elleni támadásokat is terveztek). Az ügyészség szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a jelenlegi adatok szerint tervezett bűncselekmény véghezvitelének veszélye is.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája ma dönt a beadványról.