Meghozza a havat a hideg

hóesés havazás hó hófúvás Dunántúl Kőszeg 2016.11.12.
Kőszeg, 2016. november 12. Behavazott alma egy fán Kőszegen 2016. november 12-én. A havazás, a szél és a hófúvás veszélye, valamint az északira forduló, viharossá fokozódó szél miatt Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetéseket, a sok eső miatt három dunántúli megyére másodfokú, további kilenc megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki erre a napra a meteorológiai szolgálat. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Főleg az északi területeken várható hó. Később enyhül a hideg, de vasárnap reggel kemény fagy lesz.
Vágólapra másolva!

Szerdán napközben északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és estétől északon hószállingózás, kisebb havazás is kialakul. Az északnyugati szél megélénkül. Reggel -4, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Melegfront érkezik

- írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Csütörtökön erősen felhős lesz az ég és többfelé számíthatunk gyenge vegyes csapadékra: nagyrészt szitálás, eső valószínű, de a hegységekben és északkeleten eleinte hó, havas eső is lehet. Megerősödik a nyugati, északnyugati szél. A nappali csúcshőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Szerdán, csütörtökön és szombaton is lehet kisebb havazás Forrás: MTI/Varga György

Pénteken borongós, szeles időre van kilátás. Elszórtan fordul elő gyenge eső, zápor. Délutánra jelentősen mérséklődik az eleinte még erős szél. +6 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szombaton a napsütés mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és egy-egy hózápor is előfordul.

Hidegfront éri el hazánk térségét.

Az északnyugati szél élénk marad. A csúcshőmérséklet +4 fok körül alakul.

Vasárnap friss, tiszta, napos idő várható.

Reggel keményen fagyni fog,

és délután is csak +3 fok körül alakulhat a hőmérséklet.