Palkovics: Megszűntek az iskolák finanszírozási gondjai

Sajtótájékoztató a köznevelési kerekasztal üléséről
Palkovics László
Vágólapra másolva!
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ költségvetését idén 91,5 milliárd forinttal növelte meg a kormány, így az elmúlt nyolc-kilenc hónapban az iskolák finanszírozásával kapcsolatos ügyek megszűntek - mondta Palkovics László oktatási államtitkár az Országgyűlésben, hozzátéve: a Kliknek, szemben a februári 17 milliárd forintos lejárt tartozásállománnyal, ma nincs kifizetetlen számlája.
Vágólapra másolva!

Palkovics László - a közoktatás helyzetéről ellenzéki kezdeményezésre megtartott vitanapon - azt mondta, január 1-jétől ugyanezt a működést várják el az új rendszertől. Megjegyezte, a költségvetés tervezése iskolai szinten történik, és ebből számítják ki a teljes állami intézményfenntartó éves költségvetését; iskolai szinten november végéig elkészülnek a költségvetések.

Palkovics László Forrás: MTI/Marjai János

Két új testület lesz

Palkovics László arról is beszélt, hogy a következő időszakban két új testület jöhet létre: a Köznevelés-politikai Érdekegyeztető Tanács, amely a miniszter tanácsadó szervezeteként a Köznevelési Kerekasztal által leképezett funkciókat tartalmazza, valamint a tankerületi központi tanács, amelynek keretei között a közösség is beleszólhat az iskola ügyeibe.