Nagyon nem kérnek Gyurcsányból az LMP-sek

1956 - Baloldali ellenzéki pártok tüntetése a Blaha Lujza téren Gyurcsány Ferenc DK 
 2016 október 23-án
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a baloldali ellenzéki pártok kormányellenes tüntetésén a Blaha Lujza téren 2016. október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján. A „Mossuk le a gyalázatot!” „Emlékezés 1956 hőseire és tüntetés az európai Magyarországért” című rendezvényt magánszemélyek jelentették be, de azon ellenzéki politikai pártok vezetői is felszólalnak.
Vágólapra másolva!
Egy LMP-s belső közvélemény-kutatás szerint a párt hívei nagyon nem kedvelik Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét. Minden bizonnyal ezért csapott össze ilyen hevesen egymással a két párt az elmúlt időszakban elemzők szerint.
Vágólapra másolva!

Az LMP-sek háromnegyede elutasítja Gyurcsány Ferencet, derül ki egy novemberi, belső használatra készült LMP-s kutatásból - írta az Index. A párt által megrendelt kutatás alapján az LMP-s szavazók szerint Gyurcsány kifejezetten akadályozza az ellenzék sikerét.

A kormányváltást akarók összességének esetében (ebben a balos pártok és a jobbikosok is benne vannak) 46 százalék szerint a kormányváltást Gyurcsány Ferenc meghatározó részvétele inkább akadályozza, míg 45 százalék szerint szükség van Gyurcsányra a kormány leváltásához - a kutatás alapján.

Nem kérnek Gyurcsányból az LMP hívei Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az LMP-szavazóknál viszont ez az arány 76-21, vagyis az LMP-sek háromnegyede elutasítja Gyurcsányt. Ebből az adatból vonták le azt a következtetést az LMP-s politikusok, hogy szavazóik körében népszerű lesz egy DK-sokkal szembeni nyílt konfliktus.

Mint arról korábban beszámoltunk, november 22-én hosszú perceken keresztül, egymás szavába vágva veszekedett egymással Varjú László, a Demokratikus Koalíció függetlenek között ülő képviselője és három LMP-s: Schiffer András, a párt volt társelnöke és a jelenlegi két társelnök, Szél Bernadett és Hadházy Ákos. Az alkotmánybírók megválasztásán vesztek össze.